اخبار سایت

هشدار در مورد استفاده از تلفن در هنگام راه رفتن


استفاده از تلفن‌های همراه به ویژه گوشی‌های هوشمند به یکی از چالش‌های پیش روی بسیاری تبدیل شده است که با اعتیاد به استفاده از این دستگاه‌ها، منجر به پدیده خطرناک دیگری نیز می‌شود که می‌تواند آسیب‌زا باشد.

افراد اغلب متوجه نمی‌شوند که چقدر حواسشان پرت می‌شود و آگاهی از موقعیت آنها در هنگام راه رفتن در حین استفاده از تلفن چقدر تغییر می‌کند. این دستگاه‌ها می‌توانند باعث چیزی شوند که متخصصان آن را “کوری بدون توجه” می‌نامند. صفحه نمایش نه تنها حواس را پرت می‌کند، بلکه خلق و خو، راه رفتن، و وضعیت بدن را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تاثیر گوشی روی قدم های شما
براساس آخرین تحقیقات، افرادی که از تلفن همراه حین پیاده‌روی استفاده می‌کنند، حدود 10 درصد کندتر از کسانی که که حواسشان پرت نشده است راه می‌روند، ضمن اینکه قدم‌های کوتاه‌تری برمی‌دارند و زمان بیشتری را با هر دو پا روی زمین می‌گذرانند.

همه اینها می‌تواند مانع از تردد در پیاده رو شود و حرکت دیگران را نیز کند کند، بنابراین اگر پیاده‌روی بخش بزرگی از فعالیت بدنی روزانه شما را تشکیل می‌دهد، آهسته‌تر راه رفتن می‌تواند بر تناسب اندام شما تأثیر بگذارد.

همچنین، نگاه کردن به گوشی هوشمند در حین راه رفتن به جای صاف ایستادن، می‌تواند میزان بار یا نیروی وارده بر گردن و عضلات بالای کمر را افزایش دهد، که ممکن است ظهور علائمی که به عنوان «سندرم گردن پیامک» معروف است، را تشدید کند. این اتفاق می‌تواند تعادل را کاهش دهد و خطر زمین خوردن را افزایش دهد.

روی روحیه شما تاثیر می گذارد
هنگامی که دانشمندان می‌خواهند استرس را مورد مطالعه قرار دهند، اغلب از افراد می‌خواهند چندین کار را به طور همزمان انجام دهند. از آنجایی که چندوظیفه‌ای روشی قابل اعتماد برای تشخیص استرس افراد است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد راه رفتن در حین استفاده از تلفن شما نیز به همین شکل عمل می‌کند، حتی اگر ما از آن آگاه نباشیم.

 

یک آزمایش نشان داد که هر چه افراد، بیشتر از گوشی هنگام راه رفتن روی تردمیل استفاده کنند، سطوح کورتیزول یا به اصطلاح هورمون استرس، بالاتر می‌رود. مطالعه‌ای که در سال 2023 در نیوزیلند انجام شد به بررسی اثرات روانی پیاده‌روی در پارکی در فضای باز و در حین تماشای آن پرداخت. 

نتایج این مطالعه نشان داد که گروهی از افرادی که بدون استفاده از تلفن راه می‌رفتند بعد از آن احساس بهتری داشتند، در حالی که در گروه‌هایی که با تلفن راه می‌رفتند، این اثرات برعکس بود. 

این مطالعه دلیل این اثرات منفی را کاهش تماس با محیط اطراف عنوان کرد و خاطرنشان کرد: پیاده روی در مکان های طبیعی برای سلامت روان مفید است و برای حصول این فواید، مهم است که توجه به محیط اطراف معطوف شود نه به  تلفن و گوشی!

در این تحقیق آمده است: “ممکن است راه رفتن و تلاش برای استفاده همزمان از تلفن آزاردهنده باشد و به همین دلیل خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد.”

خطرات حواس پرتی راه رفتن
بسیاری از ما می‌دانیم که پیاده‌روی و استفاده از تلفن همراهمان می‌تواند خطرآفرین باشد. حتی در برخی از شهرهای جهان قوانینی را تصویب شده است که عابران پیاده‌ای را که حواسشان به تلفن‌هایشان پرت می‌شود محدود می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 30000 جراحت و تصادف در حین راه رفتن به دلیل نگاه کردن به گوشی ایجاد شده است، در حالی که بسیاری از این تصادفات در خیابان‌ها و پیاده‌روها رخ داده و تقریباً یک چهارم آن ها نیز در خانه اتفاق افتاده است!
 

تحقیقات همچنین نشان داد که سن، یک عامل خطر اصلی برای آسیب‌های راه رفتن ناشی از تلفن است، به طوری که افراد جوان بین 11 تا 20 سال بیشترین میزان بروز آسیب را دارند و پس از آن بزرگسالانی که در سنین 20، 30 و 40 سالگی قرار دارند. زیرا جوانان بیشتر از افراد مسن از گوشی خود استفاده می کنند.

چگونه ایمن بمانید
کارشناسان توصیه می‌کنند هنگام چک کردن گوشی، ترجیحاً دور از مسیر عابران پیاده بایستید و همچنین از استفاده از گوشی در نزدیکی پله‌ها، گذرگاه‌های پیاده و زمین‌های شلوغ یا ناهموار خودداری کنید، زیرا این مکان‌ها محل وقوع تصادف هستند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا