Marketing Strategyطراحی وب

نقشه ذهنی چیست؟ کشف یک ابزار قدرتمند برای حل خلاقانه مسائل


آیا تا به حال برای تجسم ایده های خود یا تثبیت افکار خود در یک مکان تلاش کرده اید؟ من قطعا دارم.

به‌عنوان یک بازاریاب، ایجاد ایده‌های متعدد برای کمپین‌ها، وثیقه‌ها و پیام‌رسانی ضروری است – اما مدیریت آن‌ها بدون مستندات مناسب می‌تواند چالش برانگیز باشد.

اکنون دانلود کنید: راهنمای کامل همکاری در محل کار [Free Guide + Templates]

بدون تصویری واضح و سازمان‌دهی شده برای دیگران، انتقال ایده‌های گفته شده حتی دشوارتر می‌شود. به همین دلیل است که ایجاد یک نقشه ذهنی راه حل اصلی من برای مقابله با این چالش ها است.

در این مقاله توضیح می‌دهم که نقشه ذهنی چیست، چگونه می‌توانید از آن برای بیان مؤثرتر ایده‌ها استفاده کنید و یک الگوی رایگان در اختیار شما قرار می‌دهم تا خودتان از آن استفاده کنید.

بیایید شیرجه بزنیم

فهرست مطالب

    • نقشه ذهنی چیست؟
    • چگونه یک نقشه ذهنی بسازیم
    • نقشه ذهنی چیست؟
    • کاربردهای نقشه ذهنی
    • نمونه های نقشه ذهنی

بازاریابان معمولاً از نقشه های ذهنی به عنوان یک ابزار استراتژیک برای کشف و ساختار مفاهیم بازاریابی مانند شناسایی مخاطبان هدف و موضوعات کمپین و تسهیل تفکر و برنامه ریزی خلاق استفاده می کنند.

اغلب، بازاریابان از این نوع برنامه ریزی به عنوان خود “نقشه ذهنی” یاد می کنند.

نقشه ذهنی چیست؟

نقشه ذهنی فرآیند ایجاد نقشه ذهنی برای سازماندهی بصری اطلاعات، ایده ها یا مفاهیم است.

اکنون که اصول اولیه را توضیح دادم، بیایید دلایل مختلفی را مورد بحث قرار دهیم که چرا ممکن است بخواهید یکی از آن‌ها را بسازید.

کاربردهای نقشه ذهنی

1. طوفان فکری و ایده پردازی

نقشه‌های ذهنی به سازمان‌دهی و تجسم ایده‌ها در طول جلسات طوفان فکری کمک می‌کنند، و به بازاریابان و صاحبان مشاغل اجازه می‌دهد راه‌حل‌های خلاقانه و فرصت‌های جدید را کشف کنند – به‌ویژه اگر لازم باشد با یک تیم به اشتراک گذاشته شوند.

2. برنامه ریزی استراتژیک

آنها با ترسیم بصری اهداف، مقاصد و برنامه های عملی، کمک به برقراری ارتباط و همسویی واضح، به ساختار استراتژی های تجاری کمک می کنند.

3. مدیریت پروژه

این نمودار بصری نه تنها می تواند به ایده پردازی کمک کند، بلکه می تواند به مدیریت پروژه کمک کند. شما می توانید پروژه ها را به وظایف یا سطل های قابل مدیریت تقسیم کنید، عناصر را از طریق جدول زمانی تقسیم کنید، همه اینها برای تسهیل ردیابی و مدیریت پروژه بهتر است.

4. ایجاد محتوا

برای بازاریاب‌ها، نقشه‌های ذهنی می‌توانند ایده‌های محتوایی را برای وبلاگ‌ها، رسانه‌های اجتماعی یا کمپین‌های بازاریابی ترسیم و سازماندهی کنند و از انسجام و سازگاری اطمینان حاصل کنند.

من از ترسیم ایده هایی برای محتوای کوتاه مانند TikToks یا Reels برای محتوای خودم سود برده ام.

به عنوان مثال، من یک ایده اصلی در مورد چگونگی جلب توجه نمایندگان خدمات مشتری دارم. من شاخه‌هایی از صنایع مختلف یا موقعیت‌هایی را که نمایندگان با آن‌ها ارتباط دارند یا آنها را طنز می‌دانند درست می‌کنم.

قبل از اینکه بفهمم، نقشه‌ای داشتم که ده شعبه پر از ایده‌های ویدئویی برای پیشخدمت‌ها، مهمانداران هواپیما، بارمن‌ها و غیره بود.

5. حل مسئله

آنها یک نمایش بصری از مشکلات و راه حل های بالقوه ارائه می دهند، به صاحبان کسب و کار و بازاریابان کمک می کنند تا مسائل را تجزیه و تحلیل کنند، علل ریشه ای را شناسایی کنند و استراتژی های موثری را طراحی کنند.

برای یک نکته: اگر در ایجاد شاخه برای حل مشکل مشکل دارید، به نتیجه ای که می خواهید فکر کنید و به عقب کار کنید! راه حل ممکن است به سراغ شما بیاید که تکمیل آن را تصور کنید نه اینکه بیش از حد ترسانده شده باشید که نمی توانید به آینده فکر کنید.

کاربردهای نقشه‌های ذهنی عملاً بی‌پایان هستند، بنابراین اجازه دهید مراحلی را که باید هنگام ساخت نقشه‌های خود طی کنید، به شما معرفی کنم.

1. الگوی نقشه ذهنی خود را انتخاب کنید.

برای شروع به یک لوح خالی نیاز دارید و برای دستیابی به فرمت مناسب نمی‌تواند فقط یک Google Doc یا Word Doc ساده باشد. خوشبختانه، تعداد زیادی نرم افزار نقشه برداری ذهنی برای یافتن یک الگوی دلخواه وجود دارد.

برای یک نکته: به دنبال الهام گرفتن هستید؟ HubSpot شما را تحت پوشش قرار داده است! الگوی نقشه ذهنی ما را برای Word یا Google Docs دانلود کنید تا ایده‌های خود را بدون دردسر روی صفحه تجسم کنید.

الگوی نقشه ذهنی hubspot برای word یا google docs

2. ایده اصلی خود را مشخص کنید.

با تعیین موضوع یا ایده اصلی که می خواهید کاوش کنید شروع کنید و آن را در مرکز نقشه خود قرار دهید.

3. موضوعات کلیدی را منشعب کنید.

از ایده اصلی، شاخه هایی را به سمت بیرون بکشید تا موضوعات یا دسته بندی های کلیدی مرتبط با موضوع اصلی را نشان دهند.

4. موضوعات فرعی را به شاخه های خود اضافه کنید.

برای هر شاخه، شاخه‌های کوچک‌تری اضافه کنید تا موضوعات فرعی یا مفاهیم مرتبط با جزئیات بیشتری را شامل شود.

5. در صورت لزوم از کلمات کلیدی و تصاویر استفاده کنید.

کلمات کلیدی یا عبارات کوتاه را در هر شاخه بنویسید و به صورت اختیاری تصاویر یا نمادها را اضافه کنید تا نقشه از نظر بصری جذاب تر و به خاطر سپردن آسان تر شود.

6. در صورت تغییر احساسات، سازماندهی مجدد یا اولویت بندی مجدد.

برای سازماندهی منطقی اطلاعات و اولویت بندی عناصر در صورت لزوم، شاخه ها و موضوعات فرعی را مرتب کنید.

7. نقشه ذهنی خود را مرور کنید.

نقشه ذهنی را مرور کنید تا مطمئن شوید که تمام حوزه‌های ضروری را پوشش می‌دهد و در صورت لزوم با ایده‌ها یا ارتباطات اضافی گسترش دهید.

8. نقشه ذهنی خود را تمیز کنید و ظاهر جدیدی به آن ببخشید.

اکنون که تمام کارهای سخت گفته و انجام شده است، ظاهر نقشه ذهنی خود را با هماهنگی رنگ و سبک تازه کنید.

از رنگ‌ها برای تمایز بین شاخه‌ها، مضامین یا دسته‌ها برای وضوح بصری و درک بهتر استفاده کنید. اگر می‌خواهید نمونه‌هایی از نقشه‌های ذهنی مؤثر را ببینید، به خواندن چند نمونه ادامه دهید که فکر می‌کنم می‌تواند کار را انجام دهد.

نمونه های نقشه ذهنی

1. Canva

من نمی توانم Canva را به اندازه کافی به عنوان یک بازاریاب که تقریباً روزانه از سایت بازدید می کند توصیه کنم. پلت فرم آن بصری و آسان برای استفاده است، صرف نظر از مهارت شما در طراحی تصویر یا نقشه.

نمونه نقشه ذهنی: canva

منبع

بهترین قسمت؟ Canva دارای بیش از 3000 الگوی نقشه ذهنی است، به این معنی که می توانید ظاهر مناسب نقشه خود را در یک مکان به دست آورید.

نمونه نقشه ذهنی: گالری بوم

2. Edit.org

برای کسانی که می‌خواهند نقشه ذهنی خود را ساده‌تر نگه دارند، برای سازماندهی ایده‌های بعدی خود به edit.org مراجعه کنید.

نمونه نقشه ذهنی: edit.org

منبع

برای یک نکته: اگر می‌خواهید ایده‌های خود را سریع اجرا کنید، خود را موظف به صرف زمان زیادی برای عناصر طراحی نکنید. یک نقشه ذهنی شفاف بی‌نهایت ارزشمندتر از نقشه‌ای است که برای به هم ریختگی یا بیش از حد ساخته شده باشد.

روی نقشه ذهنی بعدی خود کار کنید

نقشه ذهنی ابزاری پویا و تاثیرگذار است که می تواند نحوه طوفان فکری، برنامه ریزی و اجرای استراتژی های بازاریابان و صاحبان مشاغل را تغییر دهد.

از همین امروز نقشه های ذهنی را در جریان کاری خود وارد کنید تا ببینید چه نوع نوآوری را در پروژه یا کمپین بعدی خود خواهید آورد.



این خبر را در
ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

جهت دانلود و یا توضیحات بیشتر اینجا را کلیک نمایید

دکمه بازگشت به بالا