فناوری های نوین

مشارکت ایران در رویداد جهانی آگاهی از مغز



به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت نهمین دوره هفته آگاهی از مغز که از روز سه‌شنبه، ۸ اسفند جاری آغاز شده است، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی برنامه تور بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز را برگزار کرد.

ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی ریاست‌جمهوری با مشارکت در رویداد جهانی «هفته آگاهی از مغز» فرصتی را فراهم کرده تا مردم در جریان آخرین پیشرفت‌ها و روش‌های تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات مغزی نظیر آلزایمر، پارکینسون و افسردگی قرار گیرند.

هفته‌ آگاهی از مغز یک کمپین جهانی برای ایجاد، ارتقای علاقه‌مندی عمومی و حمایت از پژوهش‌های مغز است که هر ساله در ماه مارس برگزار می‌شود. به‌واسطه این کمپین مشارکت‌کنندگان فعالیت‌های ابتکاری خود، در راستای شگفتی‌های مغز و اثرات عمیق علوم این حوزه را در زندگی روزمره‌ به مخاطبان عرضه می‌کنند.

ابتکار اجرای این کمپین توسط اتحادیه پژوهش‌های مغز دانا و اتحادیه اروپایی دانا بوده است و این رویداد جهانی به‌صورت سالیانه از سال ۱۹۹۶ تاکنون برگزار می‌شود.

طی ۲۴ سال گذشته، هفته‌ آگاهی از مغز به عنوان یک رویداد جهانی رشد و توسعه پیدا کرده و بیش از ۱۰۰ کشور به این کمپین پیوسته‌اند و هم‌اکنون همکاری بیش از ۷۳۰۰ همیار در ۱۱۷ کشور را شامل می‌شود.

این هفته فرصتی را فراهم می‌کند تا مردم از پیشرفت‌های انجام شده در تحقیقات مغزی همانند پیشرفت در روش‌های تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات مغزی نظیر آلزایمر، پارکینسون و افسردگی اطلاعات مفیدی را که توسط متخصصین مشارکت کننده در رویداد ارائه می‌شود، کسب کنند.

برگزاری این رویداد در کشور ما نیز از سال ۱۳۹۴ توسط انجمن علوم اعصاب ایران و با حمایت‌های ستاد توسعه‌ علوم و فناوری‌های شناختی آغاز شده است و هر ساله با همکاری مراکز و نهادها از جمله آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود.

این برنامه در جهان، در اواخر اسفند ماه برگزار می‌شود، اما در ایران به دلیل همزمان شدن با سال نو، تاریخ برگزاری آن کمی جلوتر است.

مشارکت‌کنندگان برگزاری هفته‌ آگاهی از مغز، شامل دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها، مراکز تحقیقاتی، مدارس، گروه‌های علاقه‌مند، انجمن‌های تخصصی، مجموعه‌های دولتی مرتبط و شرکت‌های خصوصی مرتبط می‌شوند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا