اخبار سایت

مردی با آنتن دست‌ساز خود با ایستگاه فضایی بین‌المللی ارتباط رادیویی برقرار کرد



«دوگ» در صفحه یوتیوبی خود در این باره نوشته است: «من بارها پیام‌هایی صوتی را به هنگام عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی و یا ماهواره‌های مخابراتی موج کوتاه مخابره کرده بودم، اما همیشه دلم می‌خواست با یک فضانورد حرف بزنم.»

او اضافه می‌کند: «تا اینکه سرانجام در یک آخر هفته موفق به برقراری تماس با یک فضانورد شدم. با ایستگاه فضایی بین‌المللی ارتباط برقرار کردم و با وارن هوبرگ [یکی از ۱۸ فضانورد آمریکایی انتخاب‌شده برای انجام ماموریت آرتمیس ویژه سفر به ماه در سال ۲۰۲۴] صحبت کردم. خیلی هیجان‌انگیز بود.»

هرچند فضانوردان وظایف دیگری در ایستگاه فضایی دارند، با این حال بسیاری از آنها مجوز برقراری ارتباط با رادیوهای آماتوری را دارند و تماس گرفتن با اپراتورهای مستقر روی زمین و صحبت با آنها یکی از سرگرمی‌های آنان در فضا محسوب می‌شود.

سازمان‌های فضایی بزرگ دنیا نظیر ناسا، آژانس فضایی اروپا و همینطور آژانس فضایی روسیه همگی در برنامه‌های رادیوی آماتوری در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ARISS) شرکت می‌کنند.

در این برنامه که با هدف گسترش علاقه به علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات انجام می‌شود، فضانوردان کودکان مدرسه‌ای را تشویق می‌کنند تا با ایستگاه فضایی تماس بگیرند. خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی همچنین در جلسات متعددی در طول سال از طریق رادیو با دانش‌آموزان روی زمین صحبت می‌کند.

در همین حال و با توجه به اینکه چنین امکانی وجود دارد، علاقه‌مندان آماتور نیز با استفاده از تجهیزات خود که گاه بسیار ابتدایی هستند موفق به برقراری تماس با فضانوردان می‌شوند، هرچند این اتفاق رایجی نیست.

در واقع این امر بسیار نادری محسوب می‌شود که فردی بتواند خارج از یک تماس آموزشی برنامه‌ریزی‌شده با یک فضانورد صحبت کند چرا که چندین عامل باید دست به دست هم دهند و همزمان شوند تا این اتفاق بیفتد.

برای برقراری این ارتباط، نخست باید موقعیت مکانی ایستگاه فضایی بین‌المللی با فرد روی زمین هم‌راستا و منطبق شود. همچنین این باید زمانی باشد که فضانوردان در حال انجام یک کار برنامه‌ریزی شده رسمی نباشند و به اصطلاح زمان استراحت آنها باشد. 

در آخر فضانورد باید به طور فعال از تجهیزات رادیویی آماتوری در ایستگاه برای برقراری تماس‌های برنامه‌ریزی نشده استفاده کند.

هرچند برقراری تماس با فضانوردان سخت است، با این حال شنیدن آنها به نسبت ساده‌تر است و می‌توان با بهره‌گیری از یک رادیوی آماتوری و تنظیمات خاص آن صدای برنامه‌های آن را گوش داد. تماشای ایستگاه فضایی بین‌المللی البته از هر دو کار ساده‌تر است، چرا که یک حساب ویدیویی متعلق به ناسا به صورت ۲۴ ساعته نمایی زنده از آن را برای مخاطبان در سراسر جهان پخش می‌کند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا