اخبار سایت

قاضی‌زاده هاشمی: حقوق کارمندان و کارگران به وسط ماه هم نمی‌رسد

به گزارش خبرنگار مهر امیر حسین قاضی زاده هاشمی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد اقتصادی صداوسیما، گفت: رشد پایین اقتصادی به دلیل کاهش میزان سرمایه‌گذاری است. در این نشست فرشاد حیدری و ایمان زنگنه به عنوان مشاوران اقتصادی او را همراهی می‌کنند.

فرشاد حیدری در کارنامه خود ریاست هیأت مدیره و مدیرعاملی بانک ملی، عضویت در هیأت مدیره و مدیریت امور اعتباری بانک تجارت، معاونت نظارت بانک مرکزی و ریاست موسسه عالی آموزش بانکداری دارد. ایمان زنگنه نیز دارای دکتری اقتصاد پولی و کارشناس رسمی امور بانکی است.

امیر حسین قاضی زاده هاشمی در ابتدای این نشست، گفت: آنچه در خانواده‌ها و مردم بر ما گذشته این است که ذره ذره قدرت خرید خانواده‌ها کاهش یافته و حقوق کارمندان و کارگران به وسط ماه هم نمی‌رسد.

وی افزود: افزایش قیمت‌ها را به دلیل تورم داشته و جاماندگی حقوق و دستمزد نیروی کار را شاهد بوده‌ایم.

قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: متاسفانه در دهه ۹۰ رشد اقتصادی ما منفی یا نزدیک به صفر بوده است. این رشد اقتصادی به دلیل نرخ پایین سرمایه‌گذاری اتفاق افتاده است. بخش خصوصی با موانع زیادی روبرو بوده است و انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری را نداشته است.

وی افزود: سیاستمداران ما برای حل این موضوع راهکارهای مختلفی را انجام می‌دادند که اولین آن پرداخت یارانه بوده است یا اختصاص ارز ترجیحی بوده است. با سبد کالا حمایت می‌کردند، قیمت‌ها را ثابت نگه می‌داشتند و یا قیمت گذاری دولتی داشتیم.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: ما باید یک بازار رسمی ارز راه بیندازیم که قیمت رسمی ارز در آن کشف شود و ذره‌ذره ارز ترجیحی را حذف کنیم.

وی افزود: در این زمینه ما ۳ هدف اقتصادی مهار پایدار تورم، ایجاد رشد اقتصادی و رفع فقر مطلق داریم. اختصاص ارز ترجیحی یک اقتصاد رانتی ایجاد کرده؛ به علت نشتی بالایی که در طول زنجیره داشته کاملاً به هدف اصابت نمی کرده و قاچاق معکوس در اقلامی چون دارو و گندم ایجاد می‌کرد.

قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: در ۱۵ سال یارانه دارو یک میلیارد دلار بود اما الان به ۴ میلیارد دلار نزدیک شده در حالی که جمعیت ما معادل این رقم افزایش نداشته است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از عوامل افزایش شدید نیاز ارزی کشور، نهاده‌های کشاورزی بوده با اینکه سالانه سعی می‌کنیم در بودجه‌های سنواتی کنترل کنیم اما عملکرد ما همیشه در نهاده‌های کشاورزی و کالاهای اساسی بیش از پیش بینی تخصیص ارز بوده که مشکلات کسری بودجه برای دولت درست می‌کند.

وی افزود: یارانه انرژی از یک سو به افزایش شدت مصرف انرژی منجر شده از سوی دیگر هدررفت و قاچاق انرژی اتفاق می‌افتد باعث به صرفه نبودن سرمایه گذاری در بخش انرژی شده و همچنین شرکت ملی نفت نتواند بدهی خود به صندوق توسعه ملی را به طور کامل تسویه کند. سرمایه گذاری‌ها در انرژی تجدید پذیر به دلیل قیمت گذاری‌های دولتی اتفاق نمی‌افتد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: قانون هدفمندی یارانه‌ها به طور کامل اجرا نشد و باید کامل اجرا شود؛ برای پوشش هزینه‌های آن، پاداش صرفه جویی مصرف انرژی را تحت عنوان اعطای انرژی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کنیم.

وی افزود: برای رفع ناترازی بانک‌ها باید از مداخلات اشخاص غیر مسئول در بانک‌ها جلوگیری کنیم؛ باید جلوی اعطای تسهیلات به ذی نفع واحد گرفته شود.

قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: بانک‌ها باید طبقه بندی شود بانک توسعه‌ای نداریم که باید با پشتیبانی و منابع دولت ایجاد کنیم. اقتدار بانک مرکزی ایجاد می‌شود و دیون دولت حتماً باید به بانک‌ها پرداخت شود؛ باید انضباط بخشی در منابع بودجه ایجاد شود.

وی افزود: پایه مالیاتی با ایجاد PIT رشد باید داده شود؛ تعهدات و بدهی‌های دولت باید قاعده مند شود؛ هیچ بدهی‌ای برای دولت نمی‌پذیریم الا در قالب اوراق تحقق بودجه ریزی عملکردی هم در برنامه ماست در بنیاد شهید این کار را انجام داده‌ایم.

در حال تکمیل…

منبع:مهر

لینک خبر

دیگر رسانه های کشور:

باشگاه خبرنگاران همسونیوز| آموزشگاه رسانه |ارتباط اقتصادی| ارتباط فردا|ارتباط فرهنگی|ارتباط ورزشی|تهران اقتصادی |تهران ورزشی|مرجع وب و فناوری|پایگاه خبری شباب |همسونیوز

دکمه بازگشت به بالا