فناوری های نوین

فراخوان تولید ویروس برای درمان سرطان‌های دستگاه گوارش



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، ویروس‌های انکولایتیک، ویروس‌هایی هستند که علاوه بر عدم بیماری‌زا بودن، توانایی انتخابی در حذف سلول‌های سرطانی دارند. این ویروس‌ها، همچنان که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، به سلول‌های سالم آسیب نمی‌زنند و توانایی سیستم ایمنی را در تشخیص و نابود کردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهند. این توانایی ممکن است به صورت وراثتی با ویروس‌ها همراه باشد یا از طریق مهندسی ژنتیکی در آنها ایجاد شود. امروزه در سرتاسر جهان، از این روش در کنار سایر روش‌های درمان معمول سرطان، به عنوان مثال شیمی‌درمانی و پرتودرمانی استفاده می‌شود. ویروس‌های انکولایتیک در دهه اخیر، انقلابی در درمان انواع سرطان به خصوص تومورهای توپر ایجاد کرده‌اند.

T-Vec، نخستین ویروس انکولایتیکی است که تأییدیه سازمان غذا و دارو در ایالات متحده آمریکا را کسب کرده است. این ویروس در حال حاضر در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته به عنوان یک محصول تجاری، به بیماران مبتلا به سرطان تجویز می‌شود.

در این طرح مدنظر است که بیوسیمیلار ویروس انکولایتیک T-Vec قابل تکثیر در دو دوز درمانی ۱۰۸ PFU/ml و ۱۰۶ PFU/ml تولید شود. همچنین هر یک از ویروس‌های انکولایتیک onco-VV-TT، ۲-Onco-PemIL ، Pexa-Vec و Onco-MVA در دوز درمانی PFU/ml ۱۰۰ تولید خواهند شد. انتظار می‌رود که هر کدام از این ویروس‌های انکولایتیک با همراهی سلول‌های NK، باعث مرگ بالای ۸۰ درصد سلول‌های سرطانی روده بزرگ شوند.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند تا روز سه‌شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال کنند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا