سفینه ژاپنی به ماه رسید؛ فرود موفق و احتمال خاموشی زودهنگام
“اسلیم” دو متر و ۴۰ سانتیمتر طول و یک متر و ۷۰ سانتیمتر عرض دارد.
به این ترتیب، ژاپن پس از اتحاد جماهیر شوروی سابق، ایالات متحده آمریکا، چین و هند به جمع پنج کشوری پیوست که با سفینهای بدون سرنشین بر سطح ماه فرود آمد.
با این حال، نگرانیهایی درباره این عملیات وجود دارد چرا که طبق بررسیها، منبع انرژی “اسلیم” دچار مشکلاتی شده است.
دانشمندان ژاپنی میگویند که سلولهای خورشیدی این کاوشگر موفق نشده تا برق لازم برای ادامه کار آن را تولید کند؛ ژاپنیها میگویند که این کاوشگر احتمالا در جهت مناسبی برای دریافت نور خورشید قرار نگرفته و به همین دلیل، قادر به تولید برق نشده است.
از سوی دیگر، تا کنون شواهدی مبنی بر آسیبدیدگی سلولهای خورشیدی “اسلیم” مشاهده نشده و همین موضوع، باعث شده تا دانشمندان ژاپنی همچنان نسبت به تامین انرژی آن امیدوار باشند.
با این وجود، برآوردها از وضعیت کنونی این کاوشگر حاکی از آن است که “اسلیم” در حال حاضر با نیروی باتریهای خود کار میکند و چنانچه پیش از خالی شدن باتریها نتواند برق مورد نیاز خود را تامین کند، احتمالا ظرف چند ساعت و زودتر از پیشبینیها خاموش خواهد شد.
ژاکسا اعلام کرده که هنوز نمیتوان به صورت قطعی تایید کرد که این کاوشگر طبق برنامه در محدوده ۱۰۰ متری در “دهانه شیولی” در حوالی خط استوا در ماه فرود آمده است یا خیر. به گفته مقامهای مسئول در سازمان فضایی ژاپن، تعیین محل دقیق فرود این کاوشگر بر روی ماه ممکن است تا چهار هفته به طول بیانجامد.
دانشمندان ژاپنی در حال حاضر تمام توان خود را به کار گرفتهاند تا میزان مصرف انرژی این کاوشگر را کاهش دهند و مانع از قطع ارتباط آن با زمین شوند؛ آنها در این فرصت میتوانند حداکثر اطلاعات و عکسها را از “اسلیم” دریافت و ضبط نمایند.
در آوریل سال گذشته میلادی تلاش شرکت “آی اسپیس” ژاپن برای فرود بر روی ماه با شکست مواجه شد. این کاوشگر به نام هاکوتو-آر به دلیل خطای کامپیوتر در محاسبه ارتفاع بر فراز ماه سقوط کرد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا