ساخت دستگاهی که مغز را مستقل از بدن زنده نگه میدارد
گروهی از متخصصان اعصاب گزارش دادند که با وجود دریافت نکردن هیچ ورودی بیولوژیکی از بقیه بدن، فعالیت مغز طی یک دوره پنج ساعته کمترین تغییرات را شاهد بود.
به گفته دانشمندان، موفقیت این آزمایش میتواند به یافتن راههای جدیدی برای مطالعه و بررسی مغز انسان بدون تاثیر سایر کارکردهای بدن منجر شود. ضمن اینکه این فناوری در آینده فرصت و ظرفیت پیوند مغز را ایجاد میکند.
خوان پاسکوال، استاد عصبشناسی، کودکان و فیزیولوژی در موسسه رشد و نمو یوجین مک درموت در مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس ساوتوسترن گفت: «این روش جدید تحقیقاتی را امکانپذیر میکند که به صورت مستقل از بدن، روی مغز تمرکز میکند و به ما امکان میدهد به شکلی به پرسشهای فیزیولوژیکی پاسخ دهیم که پیش از این هرگز انجام نشده است».
از این دستگاه بیهمتا که با عنوان کنترل گردش خون ضربانی برونبدنی (ایپیسیسی) شناخته میشود، پیش از این به منظور درک بهتر آثار افت قند خون بر مغز، بدون لحاظ کردن عوامل خارجی، استفاده شده بود.
پژوهشها درباره قند خون پایین معمولا شامل محدود کردن غذای دریافتی حیوانات آزمایشگاهی یا دوزبندی انسولین به آنها است با این حال بدن حیوانات با تغییر متابولیسم، روشهای طبیعی خود را برای جبران این عوامل دارد.
جداسازی مغز به این روش به پژوهشگران امکان داد تاثیر دریافت مواد مغذی را مستقل از سازوکارهای دفاعی طبیعی بدن بررسی کنند.
جزئیات این پژوهش در مقالهای با عنوان «حفظ عملکرد مغز خوک تحت کنترل گردش خون ضربانی برونبدنی (ایپیسیسی)» که در مجله «ساینتیفیک ریپورتز» منتشر شد، شرح داده شد.
پژوهشگران در مقالهشان که اوایل ماه جاری منتشر شد، نتیجه گرفتند: «پایستگی فعالیت مغز زمانی که با روشهای ما تحت کنترل ایپیسیسی مطالعه شد، طی هر بررسی آزمایششونده (آزمودنی) [در اینجا یعنی خوکهای آزمایشگاهی] حفظ شد.»
«به جز اکسیژنرسانی اضافی به بافت مغز به وسیله مکمل اکسیژن و تغییرات خفیف فشار داخل جمجمهای هنگام استفاده از کرانیوتومی (جمجمهبُری)، این دستگاه با سطوح تقریبا طبیعی پارامترهای فیزیولوژیکی مغز از جمله فشار داخل جمجمه، اشباع اکسیژن بافت و دما همراه بود.»
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا