فناوری های نوین

ساخت «جان‌پناه» برای حفاظت از افراد در حوادث تروریستی



مصطفی تقی‌زاده مجری و مخترع طرح سیستم جان پناه اضطراری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزییات و کاربردهای این طرح توضیح داد و گفت: سیستم جان پناه به صورت هوشمند شرایط بحرانی را تشخیص داده و سنسور آن عمل و همچون ایربک خودرو از جان افراد در حوادث مختلف همچون حوادث تروریستی محافظت می‌کند. این محصول، در واقع یک سیستم اضطراری و یک سازه سبک وزن با پوسته مقاوم جهت امکان واکنش سریع برای کاهش تلفات سوانح غیر مترقبه محسوب می‌شود.

این فعال فناور افزود: این جان پناه در سه سایز مختلف شامل کوچک، متوسط و بزرگ و نمونه دیگری نیز برای حفاظت از جان سرنشینان وسایل نقلیه متوسط، بزرگ و همچنین محافظت از ساکنان ساختمان طراحی و ساخته شده است.

وی ضمن اشاره به اینکه این اختراع نوع جدیدی از کیسه هوا بوده که به دلیل طراحی یکپارچه و تخم مرغی شکل قابلیت دربرگیری انسان را به صورت کامل دارد، خاطرنشان کرد: این نوع از کیسه هوا به صورت فشرده درون سطوح کاذب به منظور عدم اشغال دائمی فضای مفید تا لحظه اضطراری جانمایی شده و در برابر سوانح فعال و پناهگاهی ایمن را در حداقل یک ثانیه مهیا می‌کند.

تقی زاده در ادامه تاکید کرد: این نوع فناوری، امکان پناه دادن افراد را فارغ از نوع کاربری و بدون فوت وقت تنها با یک حرکت به ویژه برای افراد کم توان به عمل می آورد.

مخترع سیستم جان پناه اضطراری با اشاره به حادثه تروریستی شاهچراغ گفت: این محصول فناورانه می تواند در حوادث تروریستی مثل حادثه اخیر در شاهچراغ کارساز باشد؛ به این دلیل که هم فضایی را اشغال نمی کند و در مکان عمومی قابل نصب است و می تواند در لحظه بحران در حرمین شرفین باز شود و سدی در برابر گلوله ترویست ها باشد. افراد نیاز به فرار ندارند داخل هر کدام از این ها پناه بگیرند و نیروهایی امنیتی می توانند فرد ضارب را از بین جمعیت تشخیص دهند.

وی اضافه کرد:ما در نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان‌ها در خدمت رسانی به زائران اربعین که روز گذشته برگزار شد، حضور داشتیم و این محصول می تواند در مقابل حادثه امنیتی احتمالی در حرم امام حسین (ع) نیز در ایام اربعین به کار گرفته شود.

این فعال فناور با بیان این مطلب که در پژوهشگاه سوانح طبیعی وابسته به بنیاد مسکن تست های لازم بر روی این محصول انجام شده است، گفت: در حال حاضر در حال اخذ مجوز هستیم تا هرچه سریع تر فرایند دانش بنیانی و تجاری سازی آن را انجام دهیم.

تقی زاده با اعلام اینکه این ایده در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسیده که پیش از این منتخب هیئت داوران و همچنین منتخب مردمی جایزه انجمن معماری جهانی ۲۰۲۲ بوده است، گفت: این اختراع همچنین در نمایشگاه بین المللی اختراعات ژنو یکی از بزرگترین رویدادهای اختصاصی حوزه نوآوری دنیا، موفق به کسب دو جایزه جهانی شامل مقام دوم مسابقات در بخش تکنولوژی‌های تکنولوژی‌های حوزه بلایا و سوانح طبیعی و همچنین مدال ویژه کرواسی از طرف هیئت داوران شد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا