روسیه و چین به احداث نیروگاه هستهای در ماه میاندیشند
بوریسوف، معاون سابق وزیر دفاع روسیه گفت، با توجه به اینکه سامانه انرژی خورشیدی نمیتواند برق کافی برای سکونتگاههای آینده در کره ماه را تامین کند، با انرژی هستهای میتوان این کاستی را جبران کرد.
به گفته رئیس سازمان فضایی فدرال روسیه، مهمترین چالش جدی این طرح این است که باید بدون حضور انسان و بهصورت خودکار پیش برود.
روسیه همچنین در نظر دارد یک سفینه فضایی باری وابسته به انرژی هستهای تولید کند. گفته میشود تنها مانع پیش رو در این طرح، یافتن راهحلی برای خنک کردن رآکتور هستهای است.
آنطور که بوریسوف میگوید، این سازه عظیم به کمک یک رآکتور هستهای و توربینهای پرقدرت میتواند کارهای بسیاری انجام دهد؛ از جمله اینکه محمولههای بزرگ را از یک مدار به مدار دیگر منتقل و زبالههای فضایی را هم جمعآوری کند.
پیش از این مقامهای روسیه از برنامههای بلندپروازانه دیگری روی کره ماه سخن گفته بودند، اما برنامههای فضایی مسکو در سالهای اخیر با شکستهای زیادی مواجه بوده است.
چین نیز که به قدرتنمایی در فضا روی آورده، ماه گذشته اعلام کرد که به دنبال آن است تا پیش از سال ۲۰۳۰، نخستین فضانورد چینی را روی کره ماه پیاده کند.
روسیه در حالی به ساخت نیروگاه هستهای در کره ماه میاندیشد که چندی پیش، خبرگزاری بلومبرگ به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت مسکو در حال تقویت قابلیتهای هستهایــنظامی این کشور در فضا است تا بتواند با استفاده از سلاح هستهای ماهوارهها را هدف قرار دهد. اما ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، گزارشهای مرتبط را رد کرد و گفت که فعالیتهای این کشور در فضا با برنامهها و فعالیتهای فضایی سایر کشورها، از جمله آمریکا، تفاوت خاصی ندارد.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، برنامه تسلیحات «ضدماهوارهای» روسیه در فضا را «تهدید هستهای» برای کره زمین تلقی میکند و امیدوار است روسیه سرانجام از استقرار سامانه هستهایــنظامی ادعایی در فضا صرفنظر کند.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا