ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آنها عنوان کرد: شرکت ماشینسازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت میکند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانشبنیان برای آن شدهایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.
وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و میتواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسههای ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.
خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومیسازی کردهایم. به دلیل تحریمها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راهاندازی شده و عملکرد موفقی داشتهاند.
وی در خصوص بزرگترین دستاورد این مجموعه گفت: مهمترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانشبنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.
خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکتهای خارجی ارائه نمیدهند.
وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونهای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه میدهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکتهای خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان میبرد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.
خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری میکنند.
این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایتهای معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایتهای مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانکها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه حضور در نمایشگاهها، بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیتهای خود هستیم.
وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر