راه اندازی دهکده های فناوری و نوآوری کشاورزی در ۹ استان
محسن جهانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به عملکرد سال ۱۴۰۱ پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشت: در حوزه تجاری سازی تاکنون تعداد ۱۵۲ هسته فناور، ۲۸۵ واحد فناور و ۳۷ شرکت دانش بنیان وجود دارد که مبلغ ۱,۸۱۵,۶۳۶ میلیون ریال درآمد داشته اند.
رئیس پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی افزود: در حوزه مالکیت فکری تعداد ۶۳ واحد فناور و شرکت دانش بنیان در مجموعه مراکز رشد و پردیسهای پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، ثبت اختراع دارند.
وی بیان کرد: در راستای منویات رهبری و نامگذاری سال ۱۴۰۱، ” تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین ” پارک نخستین رویداد ملی “در مسیر کشاورزی دانشبنیان” را با هدف افزایش ضریب نفوذ فناوری و نوآوری و توسعه اقتصاد دانشبنیان در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی و منابع طبیعی را در دستور کار خود قرار داده و در بیش از ۲۴ استان در حوزههای زراعت و اصلاح نباتات؛ حفظ نباتات، دام، طیور، شیلات و صنایع وابسته؛ جنگل، مرتع و آبخیزداری؛ فناوریهای نوین؛ کشاورزی هوشمند؛ آب و خاک؛ و غیره برگزار کرد. اجرای مرحله دوم رویداد مذکور به شکل متمرکز در محل پارک در نیمه اول سال ۱۴۰۲ در دستور کار میباشد.
جهانشاهی همچنین از انعقاد توافقنامههای ایجاد دهکدههای فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی در ۹ مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ذیل سازمان تات (خراسان رضوی، سمنان، سمنان (شاهرود)، آذربایجان شرقی، همدان، یزد، قم، زنجان، قزوین) در مساحت کل حدود ۵/۹۳ هکتار از عرصه و ابنیه در اختیار سازمان تات و اخذ موافقت اولیه برای آنها از شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی وزارت عتف خبر داد.
وی اظهار کرد: در حال انعقاد توافقنامه ایجاد دهکدههای فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی در ۳ مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (اصفهان، گیلان، گلستان) و در ۱ مؤسسه تحقیقاتی ذیل سازمان تات (مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور) و انعقاد تفاهمنامه ایجاد مراکز رشد واحدهای فناور کشاورزی و منابع طبیعی در چهار مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (مازندران، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس) و ۲ مؤسسه تحقیقاتی ذیل سازمان تات (مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، مؤسسه تحقیقات باغبانی) و همچنین اخذ موافقت اولیه برای آنها از شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی وزارت عتف هستیم.
جهانشاهی همچنین از شناسایی و جمعآوری عناوین کالاها و خدمات حائز شرایط دانشبنیان در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی از کلیه مراکز و مؤسسات ذیل سازمان تات و ارسال آن به دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت عتف جهت بررسی و درج در ویرایش جدید “فهرست مصوب کالاها و خدمات دانش بنیان” توسط کارگروه مربوطه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خبر دادند.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر