دانش و فناوری > فناوری های نوینفناوری های نوین

راهکار عملیاتی یک شرکت دانش‌بنیان برای توزیع عادلانه برق در کشور



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، امروزه موضوع ناترازی انرژی به خصوص نیروی برق به یکی از جدی‌ترین چالش‌های کشور در تمامی ابعاد تبدیل شده است.

طراحی نرم افزاری رصد انرژ و پایش لحظه‌ای بار

قاسم درخشان مدیرعامل شرکت «اندیشه هوشمند مانا» (manasmartco.com) با اعلام اینکه بخش وسیعی از همکاری‌های این شرکت با سازمان‌های حوزه انرژی برق صورت می‌گیرد، درباره خدمات این شرکت گفت: فعالیت شرکت «اندیشه هوشمند مانا» یک سال بعد از تاسیس آن و در سال ۱۳۹۱ آغاز شد. فعالیت اصلی شرکت، تولید نرم‌افزارهای ویژه و تخصصی مانند نرم‌افزارهای حوزه GIS برای شرکت‌های دولتی و دیگر نرم‌افزارهای سفارش مشتری است. عمده فعالیت و همکاری‌های شرکت از زمان تاسیس آن تا به امروز با بخش اعظمی از صنعت برق، شرکت توانیر و وزارت نیرو بوده است. با جمع‌آوری اطلاعات استاتیک و دینامیک شبکه و همچنین ارائه امکانات تحلیلی مبتنی بر دانش فنی و سیستم‌های هوشمند، نرم‌افزارهایی تولید می‌کنیم که کاربردهای متنوعی از جمله تامین زیرساخت برای طراحی شبکه برق، سیستم‌های پاسخگویی به مشتری‌ها، رصد انرژی، پایش لحظه‌ای بار و همچنین مدیریت اضطراری بار دارد.

راهکار فناوران برای توزیع عادلانه انرژی برق در کشور

وی با تشریح چگونگی عملکرد نرم‌افزار مدیریت اضطراری بار، از تاثیر این نرم‌افزار در توزیع عادلانه انرژی برق در کشور خبر داد و گفت: با توجه به موضوع ناترازی برق که این روزها بسیار مطرح است شرکت‌های‌ توزیع نیروی برق موظف به اطلاع‌رسانی زمان کاهش یا مدیریت بار هستند. نرم‌افزارهای طراحی شده در شرکت ما این امکان را برای شرکت برق فراهم می‌کند که با الگوریتم‌های پیشرفته بومی، بستر لازم جهت مدیریت و توازن منطقی و عادلانه انرژی را فراهم ساخته و از طریق سامانه‌های تخصصی به مشترکین اطلاع‌رسانی شود و با این اقدام، مردم را از زمان قطعی برق باخبر کند.

درخشان تصریح کرد: زمانی که یک مشترک برق از طریق سامانه ۱۲۱ با شرکت برق تماس می‌گیرد و مشکل خود را اعلام می‌کند، با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند تعریف شده، آدرس مشترک برق به مکان (لوکیشن) آن فرد تبدیل و فرایند رفع اشکال مشترک شروع می‌شود. اقدامات متنوعی نظیر مدیریت و پایش وضعیت خودروهای اتفاقات و عملیات، شناسایی نقاط مانور در سطوح فشار ضعیف و همچنین میزان رضایت مشترکین از کیفیت خدمات، در قالب این سیستم‌های نرم افزاری رصد می‌شود.

تسریع در سرعت پاسخگویی به اشکالات شبکه برق

وی با اعلام اینکه یکی از ویژگی‌های طراحی و تولید این نرم‌افزارها، هدفمند کردن نیروی انسانی متخصص است، در خصوص چگونگی ایجاد امنیت شغلی کارکنان با وجود به‌کارگیری چنین نرم‌افزارهای هوشمندی گفت: این نرم‌افزار با استفاده از امکانات خود در تلاش است که سرعت پاسخگویی به اشکالات شبکه را تسریع کند. این موضوع در روند تامین برق مشترکین که دارای فعالیت‌های متنوع صنعتی و تجاری هستند بسیار موثر است. کاهش زمان رفع اختلال و افزایش سرعت در تامین انرژی مشترکین می‌تواند به شکل موثری در کیفیت و کارکردهای آنها و بالطبع حفظ نیروی انسانی صنایع نقش‌آفرینی کند.

مدیرعامل شرکت اندیشه هوشمند مانا در خصوص نمونه مشابه این محصول در داخل و خارج از کشور عنوان کرد: زمانی که ما در کشور طراحی این نرم‌افزار را آغاز کردیم هیچ نمونه داخلی از آن وجود نداشت. البته امروزه چند شرکت سیستم‌هایی با امکانات گاهاً مشابهی، در اختیار شرکت‌های برق قرار داده‌اند. موضوعات مورد توجه این سیستم‌ها مبتنی بر شرایط بومی کشور هستند. ما پارامترهایی که در کشور وجود دارد را در این نرم‌افزار لحاظ کردیم که البته تعداد پارامترها حدود ۱۵۰ قید و ۱۲ تابع هدف است. موضوع مدیریت بار در کشور ما با سایر کشورها از دیدگاه فنی تفاوت‌های زیادی دارد. در برخی از کشورهای پیشرفته به دلیل تحمیل قیمت بسیار بالای انرژی به مشترکین نه‌تنها خاموشی نمی‌دهند که حتی برای فروش بیشتر آن تلاش می‌کنند. در کشورهای دیگری هم که در آنها خاموشی اتفاق می‌افتد رفتار متفاوت است و به یکباره با قطع کلیدهای شبکه، حجم وسیعی از یک کشور را خاموش می‌کنند. در واقع حد وسطی وجود نداشت که بخواهیم از آن الگوبرداری کنیم.

عمده دغدغه و چالش شرکت‌های دانش‌بنیان موضوع تامین مالی است

به گفته درخشان، این نرم‌افزارها کاملا بومی و مطابق با شرایط متنوع اقلیمی کشور طراحی شده‌اند. به عنوان مثال عملکرد شرکت برق خوزستان در مصرف و توزیع انرژی برق با استانی مانند مازندران، به دلیل تفاوت شرایط آب و هوایی و نیاز مشترکین در ساعات مختلف شبانه‌روز به انرژی برق یکسان نخواهد بود.

مدیرعامل شرکت اندیشه هوشمند مانا با اشاره به اینکه عمده دغدغه و چالش شرکت‌های دانش‌بنیان موضوع تامین مالی است؛ در خصوص نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در پیشبرد تولید محصولات دانش‌بنیان اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان خلاقیت، هنر و انگیزه دارند، اما برای پیشرفت و جهش در فعالیت‌ها به منابع مالی نیاز دارند. شرکت ما در دو نوبت، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی را دریافت کرده است که در توسعه فعالیت‌های شرکت اثرگذار بوده و باعث تسریع تولید این نرم‌افزارها شده است. وجود چنین نهادی می‌تواند از نظر مادی و معنوی یک پشتوانه راهگشا برای شرکت‌های دانش‌بنیان باشد تا این شرکت‌ها، دغدغه‌ای جز تحقیق و توسعه و تولید محصولات دانش بنیان نداشته باشند. امید داریم که صندوق نوآوری و شکوفایی مانند گذشته با ارائه تسهیلات جدید ما را در توسعه شرکت و محصولاتمان حمایت کند تا شرکت ما هم مانند دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان برای نخبگان و فارغ‌التحصیلانی که با ما همکاری می‌کنند ایجاد انگیزه کرده و از خروج آنها از کشور جلوگیری کند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا