اخبار سایت

دانشمندان عامل پارکینسون و سه اختلال مغزی دیگر را کشف کردند



دانشمندان مرکز پزشکی پژوهشی جنرال بریگم ماساچوست (Mass General Brigham) با استفاده از تحریک عمقی مغز، توانسته‌اند اختلال‌های مغزی عامل چهار بیماری شناختی را شناسایی کنند. این چهار بیماری عبارت‌اند از پارکینسون، دیستونی (اختلالی که سبب حرکت غیرارادی و مکرر ماهیچه‌‌ها می‌شود)، اختلال وسواس فکری‌ عملی (OCD) و سندرم تورت که حالت شدیدتری از تیک عصبی است.

در این پژوهش، که در نشریه علوم اعصاب نیچر (Nature Neuroscience) منتشر شده است، الکترودهایی در مغز بیماران کار گذاشته شد و از نرم‌افزار خاصی استفاده شد تا مشخص شود در هر یک از این چهار اختلال، کدام مدار مغزی درست کار نمی‌کند.

اندریاس هورن، پزشک و استاد عصب‌شناسی، می‌گوید: «استفاده از تحریک عمقی مغز ممکن است ترمز را آزاد کند و عملکرد مغز را تا حدی ترمیم کند.»

در هر اختلال، یک شبکه مغزی متفاوت شناسایی شد که «عملکردش مختل و به بیماری منجر شده بود».

هورن به فاکس نیوز می‌گوید شناسایی این شبکه‌ها به شناخت بهتر این چهار اختلال و درمان هدفمند برای تسکین علائم بیماران کمک می‌کند.

به گفته عارف دلوی، متخصص اعصاب در مرکز پزشکی سنت مری در فلوریدا، دهه‌ها است که تحریک عمقی مغز بخشی از روش درمانی رایج برای عارضه‌های عصب‌شناختی مانند پارکینسون و لرزش بوده است، اما این فناوری مدام متحول می‌شود.

دلوی با اشاره به این پژوهش، در ادامه می‌افزاید این تحقیق نقاطی را در مدارهای مغزی شناسایی کرد که می‌تواند علائم بیماری را به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش دهد و اثربخشی تحریک عمقی مغز در تعدیل فعالیت عصبی را نشان می‌دهد.

این پژوهش اولین گام در تشخیص اختلال‌های ارتباطی است که به عارضه‌های روان‌پزشکی یا عصب‌شناختی در مغز انسان منجر می‌شود.

پژوهشگران در نظر دارند آزمایش‌های بالینی برای اثبات و تایید این یافته‌ها را آغاز کنند.

دلوی با اشاره به اهمیت شناخت آثار بلندمدت تحریک عمقی مغز، می‌گوید: «گسترش استفاده از این روش در سایر قسمت‌های مغز و برای سایر اختلال‌های مغزی می‌تواند مسیرهای درمانی جدیدی را باز کند، و عصری جدید در درمان عارضه‌های عصب‌شناختی آغاز کند.»

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا