خروپف را با این رژیم غذایی متوقف کنید!
خروپف نوعی عکسالعمل بدن برای جبران کاهش اکسیژن خون است و در مردان بیشتر از زنان دیده میشود؛ خُر و پُف غیر مداوم بیماری نیست، اما خُر و پُف مداوم یک بیماری محسوب میشود و در برخی مواقع نشاندهنده یک بیماری جدی مانند فشار خون بالا، ناراحتی قلبی و تنفسی، سکته مغزی، دیابت و چربی کبد است؛ خُر و پُف میتواند از نظر روانی اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار بدهد و آنها را دچار فشارهای عصبی و بیخوابی کند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که رژیم غذایی افراد میتواند بر خطر اختلال خواب موسوم به آپنه انسدادی خواب تأثیر بگذارد.
بر اساس یافتههای منتشر شده، افرادی که رژیم غذایی سالم مبتنی بر مواد گیاهی و سرشار از سبزیجات، میوهها، غلات کامل و آجیل دارند، کمتر دچار آپنه خواب میشوند.
از سوی دیگر، افرادی که بیشتر گوشت میخورند یا رژیمهای گیاهی ناسالم سرشار از قند، کربوهیدرات و نمک دارند بیشتر در معرض خطر آپنه خواب هستند.
محققان توضیح دادند، افراد مبتلا به آپنه خواب اغلب با صدای بلند خروپف میکنند و تنفس آنها در طول شب متوقف میشود و باعث بیداری کوتاه مدت میشود.
خُر و پُف کردن سبب میشود که فرد پس از بیدار شدن از خواب احساس خوابآلودگی، کسالت و خستگی کند، زیرا اکسیژن کافی به شخص در هنگام خواب نرسیده است.
به گفته محققان، آپنه خواب میتواند خطر ابتلاء به فشار خون بالا، سکته مغزی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهد.
برای این مطالعه، محققان پاسخهای بیش از ۱۴۰۰۰ شرکت کننده را در یک نظرسنجی منظم در ایالات متحده در مورد سلامت و تغذیه تجزیه و تحلیل کرد.
در این مطالعه، افرادی که بیشترین رژیم غذایی را در غذاهای گیاهی داشتند، ۱۹ درصد کمتر در مقایسه با افرادی که کمترین رژیم غذایی را با غذاهای گیاهی مصرف می کردند، به OSA مبتلا شدند. کسانی که رژیم غذایی عمدتاً گیاهخواری داشتند نیز در معرض خطر کمتری بودند.
محققان خاطرنشان کردند که رژیم غذایی گیاهی برای کاهش خطر آپنه خواب در مردان مؤثرتر عمل میکند. در عین حال، یک رژیم غذایی گیاهی ناسالم باعث افزایش بیشتر خطر آپنه خواب در زنان شد.
در حالی که به نظر میرسد انتخابهای گیاهی سالم موارد خروپف را کاهش میدهد، به نظر میرسد کیفیت غذا کلیدی است.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا