حتی چند هزار قدم پیادهروی در روز هم خطر مرگ را کاهش میدهد
شواهد بسیاری از تاثیر پیادهروی و شمارش قدمها در وضعیت سلامتی افراد وجود دارد. پیشتر، همواره بر تعداد ۱۰ هزار قدم و بیشتر در روز تاکید میشد، اما طبق پژوهشی جدید، برای حفظ سلامت، شاید نیازی نباشد حتما روزانه ۱۰ هزار قدم راه برویم. یواسای تودی در گزارشی به این موضوع پرداخته است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، در پژوهش جدیدی که در نشریه اروپایی قلب و عروق منتشر شده است، دادههای حدود ۲۳۰ هزار فرد از سراسر جهان جمعآوری شده است.
محققان دریافتند که چهار هزار قدم پیادهروی در روز هدف مناسبی است. زیرا خطر مرگ در افرادی که روزانه چهار هزار قدم راه میروند، کاهش پیدا میکند.
مسیج باناچ، استاد پزشکی در دانشگاه جانز هاپکینز بالتیمور و یکی از نویسندگان این پژوهش، میگوید: «با افزایش قدمهای روزانه، فواید این کار برای سلامت بیشتر میشود.»
به عقیده او، میزان مرگومیر در افرادی که بیش از ۶ یا ۷ هزار قدم پیادهروی میکنند کاهش مییابد.
پژوهشگران تاثیر ۴۰۰۰ قدم، ۵۵۰۰ قدم، ۷۳۰۰ قدم و ۱۱ هزار و ۵۰۰ قدم در روز را بررسی کردند و دریافتند هرچه تعداد قدمها بیشتر باشد، تاثیر مثبت آن بر سلامتی و کاهش خطر مرگومیر بیشتر است.
آماندا پالوچ، استاد حرکتشناسی در دانشگاه ماساچوست، میگوید: «عدد جادویی وجود ندارد، قدمها را بهتدریج افزایش دهید و اگر میزان پیادهرویتان خوب است، آن را متوقف نکنید.»
باناچ میگوید: «بسیاری از بیمارانم بهدلیل مشغله کاری نمیتوانند ۱۰ هزار قدم پیادهروی کنند، بنابراین دلسرد میشوند. این میزان برای اغلب مردم بسیار زیاد و دشوار است.»
سیانان به نقل از این استاد دانشگاه، مینویسد: «میتوانید از ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ قدم در روز شروع کنید و رفتهرفته آن را افزایش دهید. زیرا هر هزار قدم در روز ۱۵ درصد خطر مرگومیر را کاهش میدهد و هر ۵۰۰ قدم، ۷ درصد.»
او در ادامه افزود: «تعداد قدمهای کمتر بین چهار تا پنج هزار هم میتواند برای سلامت مفید باشد و مرگومیر را کاهش دهد.»
«البته این پژوهش مبتنی بر مشاهده بوده است و پژوهشگران فقط ارتباط بین قدمها در روز و سلامتی را نشان دادند، نه علت و معلول مستقیم را.»
نتایج مطالعه نشان میدهد که مزایای سلامت در مردان و زنان در همه کشورها یکسان است. شرکتکنندگان مسنتر، یعنی بالای ۶۰ سال، هم بهاندازه جوانان از مزایای پیادهروی برای سلامت برخوردار شدند.
افراد بالای ۶۰ سال که روزانه بین شش تا ۱۰ هزار قدم پیادهروی میکردند ۴۲ درصد کاهش خطر مرگ زودرس داشتند، در حالی که این رقم در افراد زیر ۶۰ سال که بین هفت تا ۱۳ هزار قدم راه میرفتند، ۴۹ درصد بود.
باناچ میگوید: «اگر فعالیت بدنی منظم و ثابت داشته باشیم، که در واقع بهنوعی تعهد به فعالیت بدنی نامیده میشود، همیشه از فواید قابلتوجهش در راستای سلامت و عمر طولانی برخوردار میشویم.»
پژوهشگران معتقدند ورزش بسیار مفید است و هرچه بیشتر تحرک داشته باشید، زندگی سالمتری دارید.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا