اخبار سایت

تولید روزانه قریب به ۱۹۰ تن گوشت مرغ در استان کرمان/ لزوم پرداخت تسهیلات به مرغداران

سیدحسن مهدی شامگاه پنجم دی ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مرداد سال ۱۳۹۸ و زمان فعالیت بنده، اتحادیه با دو نفر پرسنل و ۶ تعاونی تحت مدیریت تعاون روستائی فعالیت داشت و در حال حاضر ۱۱ شرکت تعاونی در ۱۷ شهرستان شمال استان به تولیدکنندگان خدمات می‌دهد و ۲۳ نفر پرسنل در اتحادیه داریم.

وی افزود: میز خدمت اتحادیه مرغداران در سامانه‌های بازارگاه و سماسط که مدیریت اطلاعات صنعت طیور و ارائه مجوزهای جوجه‌ریزی را دارد، فعال است و اخیرا «سماتیم» سامانه آنلاین معاملات مرغ از مزرعه تا کشتارگاه و توزیع را راه‌اندازی کردیم که بحث شفافیت ثبت توزیع و انجام معاملات محقق شود.

مهدی بیان کرد: در پنج استان کشور این سامانه در حال پیاده‌سازی است و در کرمان بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارد و از دو سال قبل در این زمینه وقت گذاشتیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: سامانه با شرایط بازار جلو می‌رود و فقط اطلاعات را ثبت می‌کنیم البته یکسری مقاومت‌هایی وجود دارد در حالی که با این سامانه تولیدکننده قطعا حمایت خواهد شد.

وی در ادامه اظهار کرد: قبلا فعالیتی در ارائه جوجه یک روزه انجام نمی‌شد و در چهار سال گذشته بیش از هفت و نیم میلیون جوجه داشتیم و برای نخستین بار واردات تخم مرغ نطفه‌دار از مجارستان انجام دادیم و سال قبل همه جوجه تولیدی در واحدهای گوشتی استان توزیع شد.

وی افزود: در سه سال گذشته به دلیل نبود اعتبارات کافی و ارائه تسهیلات سرمایه در گردش، با چهار واحد تولید خوراک طیور قرارداد بستیم تا به صورت اعتباری پایان دوره خرید شود و مرغدار از محل تولید مرغ، تهاتر می‌کند.

مهدی با اشاره به راه‌اندازی یک واحد فروشگاهی در بازارچه تعاون روستائی در خیابان ابوذر و عرضه گوشت مرغ کمتر از قیمت بازار افزود: بیش از یک سال و نیم است به خرید مرغ زنده و کمک به این بخش هم اقدام کردیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: در حال حاضر ۱۱ شرکت تعاونی تحت پوشش اتحادیه در شهرستان‌های شمال استان و قریب به ۵۳۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در این شرکت‌ها فعالیت دارند.

وی اظهار کرد: متوسط جوجه‌ریزی این واحدها سه میلیون قطعه در هر ماه است و براین اساس روزانه قریب به ۱۸۰ تا ۱۹۰ تن گوشت مرغ در استان کرمان تولید می‌شود که بیش از ۷۵ درصد نیاز استان است زیرا روزانه ۲۲۰ تن در شمال و جنوب استان مصرف داریم و مابقی از استان‌های همجوار به ویژه یزد وارد می‌شود.

مهدی با اشاره به فعال بودن ۱۲ واحد کشتارگاه صنعتی طیور در استان کرمان بیان کرد: ۱۸۶۰ فروشگاه در شمال و جنوب استان کرمان شناسائی شده که در تولید و عرضه گوشت مرغ فعال هستند.

بازرس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور در ادامه گفت: امسال یکی از سال‌های خوب در ارائه خدمات در بازارگاه بود و قیمت‌های برخی نهاده‌ها مثل ذرت و کنجاله در این سامانه زیر قیمت بازار به دست بهره‌بردار رسیده البته از سوی دیگر در جوجه یک روزه گسستگی یا جهش قیممت داریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ناترازی انرژی و تاثیرش بر صنعت طیور بیان کرد: قطعی دو سه ساعت به بالا موجب تلفات و زیان سنگین مرغداران می‌شود و ضررهای سنگینی دارد.

مهدی اظهار کرد: در تامین سوخت نیز باید تدابیر اندیشیده شود زیرا به برخی واحدها به موقع سوخت تخصیص پیدا نمی‌کند و از مسئولان تقاضا داریم این شرایط طوری اتفاق بیفتد تا واحدهای پرورش مرغ دچار مشکل نشوند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان بیان کرد: بیش از ۵۰ درصد واحدهای مرغداری قدیمی و دچار فرسودگی هستند بنابراین در این بخش به شدت افت انرژی و عدم بهره‌وری را داریم و موضوع بهسازی و نوسازی واحدهای پرورش مرغ گوشتی خیلی مهم است.

وی افزود: با توجه به ناترازی انرژی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در واحدهای مرغداری نیز مسئله قابل توجهی است و درخواست داریم اعتبار لازم در این بخش دیده شود تا واحدها بتوانند با توجه به اقلیم مناسب استان کرمان بهره‌مند شوند.

مهدی بر لزوم استانداردسازی حمل و نقل جوجه یک روزه در کشور تاکید کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد جوجه موردنیاز استان کرمان از استان‌های دیگر به ویژه شمال تامین می‌شود و متاسفانه به دلیل حمل و نقل غیراستاندارد جوجه، بسیاری از واحدها در بخش پرورش دچار ضرر و زیان و مشکلات وزن‌گیری می‌شوند.

وی در بخش پایانی سخنانش اظهار کرد: قیمت واقعی تمام شده یک کیلوگرم مرغ زنده قریب به ۶۵ هزار تومان و برای مصرف‌کننده قریب به ۹۶ هزار تومان است اما متاسفانه برخوردهای دستوری و سیاست‌های شتاب‌زده در این بخش موجب بی انگیزه شدن واحدهای مرغداری برای تولید و جوجه‌ریزی می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان تصریح کرد: روند تولید در استان کرمان و کشور کاملا عادی است و در آستانه ماه مبارک رمضان و سال جدی، برنامه‌ریزی تولید در حال انجام است تا بتوانیم از روند عادی سه میلیون، بیشتر جوجه‌ریزی در استان داشته باشیم زیرار تجربه بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه قبل از سال را داریم.

وی بیان کرد: به دلیل پروتکل‌های بهداشتی و امنیت زیستی فقط ۳۰ درصد ظرفیت جوجه‌ریزی استان کرمان فعال است و اگر به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه در ماه برسد، در تولید گوشت مرغ خودکفا می‌شویم.

انتهای پیام

لینک خبر

دیگر رسانه های کشور:

باشگاه خبرنگاران همسونیوز| آموزشگاه رسانه |ارتباط اقتصادی| ارتباط فردا|ارتباط فرهنگی|ارتباط ورزشی|تهران اقتصادی |تهران ورزشی|مرجع وب و فناوری|پایگاه خبری شباب |همسونیوز

دکمه بازگشت به بالا