فناوری های نوین

تولید تجهیزات آزمایشگاهی صنایع آرد و نان در کشور



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت مهندسی آرد آزما لیان در سال ۱۳۹۱ با هدف طراحی و تولید به روز دستگاه‌های کنترل کیفی و رئولوژی برای آزمایشگاه‌های صنایع آرد و نان و بالا بردن کیفیت محصولات کارخانجات داخل ایران، به طور رسمی تاسیس شد.

این شرکت ابتدا کار خود را با تولید و بومی‌سازی فناوری ساخت دستگاه‌های گلوتن شور و ایندکس در داخل کشور آغاز کرد و پس از آن، با فعالیت مستمر واحد تحقیق و توسعه این شرکت که از دانش و تخصص متخصصان ایرانی در زمینه طراحی، سخت‌افزار، نرم‌افزار و هوش مصنوعی استفاده می‌کند، تقریبا در هر سال یک دستگاه جدید در صنایع آرد بومی‌سازی و بازطراحی شد.

سید احمد حیدری، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرد آزما لیان با اشاره به اینکه شرکت با تولید دستگاه‌های قیمت مناسب، ارائه مشاوره و خدمات پس از فروش، سبب ایجاد اشتغال در داخل کشور و جلوگیری از خروج ارز از کشور شده است؛ اظهار کرد: تاکنون به همت متخصصان شرکت ما، دستگاه‌های گلوتن شور، ایندکس گلوتن، خشک کن گلوتن، فالینگ نامبر، آسیاب آزمایشگاهی، میکروفیدر، آنالیز بافت، هکتولیترسنج و سدیمانتاسیون در زمینه صنایع آزمایشگاهی آرد بومی‌سازی و بازطراحی و به طور کامل ساخت ایران شده‌اند. به علاوه در سه سال گذشته، دستگاه‌های پیشرفته رئولوژی مانند اکستنسوگراف و فارینوگراف با فناوری پیشرفته و برمبنای هوش مصنوعی در شرکت طراحی و تولید شده‌اند.

به گفته وی در این سال ها بیش از ۲۰۰ کارخانه‌ آرد، نان، ماکارونی، بیسکوییت و دیگر کارخانه‌های صنایع وابسته به همراه آزمایشگاه‌های اداره غله استان‌ها و پژوهشکده‌های دانشگاه‌ها، میزبان دستگاه‌های ساخت این شرکت بودند.

حیدری خاطرنشان کرد: دستگاه آسیاب آزمایشگاهی یک تجهیز آزمایشگاهی است که معمولاً برای تجزیه و تحلیل و تهیه نمونه ها استفاده می شود. دستگاه آسیاب آزمایشگاهی اندازه ذرات را کاهش می دهد تا مواد صاف شود.

وی در ادامه به تشریح فعالیت دستگاه آسیاب آزمایشگاهی پرداخت و گفت: تقریبا برای انجام تمام آزمایش‌ها بر روی آرد، ابتدا باید گندم را به طور کامل آسیاب کرد بدون این که رطوبتش تغییر چندانی کند؛ بنابراین در این مسیر، به آسیابی ویژه با دور بالا نیاز است که قطعات درونی آن ضد سایش باشند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، سرعت بالا، قطعات ضد سایش، کیفیت مطلوب و صدای ناچیز را از مزیت های این آسیاب برشمرد.

وی همچنین جدا کردن گلوتن از آرد را از جمله چالش‌های مهم در آزمایشگاه‌های آرد خواند و افزود: ما برای حل این چالش اقدام به ساخت دستگاه گلوتن شوی کرده‌ایم. جدا کردن گلوتن از آرد با شستشوی نمونه انجام می‌شود؛ با این حال شستشوی نمونه توسط کاربر می‌تواند به دلیل تفاوت در چگونگی عمل شستن، نتایج ناپایداری داشته باشد؛ بنابراین بهتر است از یک سیستم مکانیکی و تحت شرایط دما، فشار و آب ثابت این کار انجام شود و برای همین منظور، دستگاه گلوتن شوی استفاده می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه این دستگاه نه تنها کار شست‌وشو را در زمان و شرایط ثابت انجــام می‌دهد، بلکه اجازه شستشوی همزمان دو نمونه و جدا کردن گلوتن آنها را جهت صرفه‌جویی در وقت به کاربر می‌دهد تصریح کرد: همچنین این دستگاه امکان تغییر پارامترهایی مانند زمان میکس و شست‌وشو را برمبنای نوع گندم به کاربر می‌دهد.

به گفته او، این دستگاه در زمان حدود پنج دقیقه و با استفاده از ۳۰۰ سی‌سی آب مقطر حاوی دو درصد نمک طعام، کار شست‌وشو را به شکل همزمان روی دو نمونه آرد انجام می‌دهد و گلوتن آن‌ها را جدا می‌کند.

حیدری ادامه داد: پس از جدا کردن گلوتن و قرار دادن آن درون دستگاه خشک‌کن گلوتن یا دستگاه گلوماتیک، تحت دمای کنترل شده، گلوتن مرطوب به گلوتن خشک تبدیل می‌شود و بنابراین وزن واقعی گلوتن بدون آب درون آن به دست می‌آید.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا