اخبار سایت

بیانیه رئیس سازمان فضایی روسیه درباره علت سقوط فضاپیمای لونا ۲۵




این فضاپیما پیش از تنظیمات، مجددا جهت‌یابی کرد و موتورهای آن که قرار بود مسیر را اصلاح کنند و فضاپیما را به مدار پیش از فرود هدایت کنند، در ساعت ۱۴:۱۰ روشن شدند. بوریسوف در مصاحبه با شبکه «راشیا ۲۴» که روسکوسموس نیز آن را بازنشر کرد، افزود: «متاسفانه خاموش شدن موتور مطابق با سیکلوگرام به درستی اتفاق نیفتاد، بلکه به صورت موقتی قطع شد.»

به گزارش ایتنا و به ننقل از ایندیپندنت، بوریسوف گفت که موتور به جای اینکه طبق برنامه‌ریزی، ۸۴ ثانیه کار کند، ۱۲۷ ثانیه کار کرد. این عامل اصلی سقوط فضاپیما بود. به گفته او، عملکرد موتور این فضاپیما پیش از این روی شبیه‌سازهای زمینی آزمایش شده بود. تماس روسکوسموس با لونا ۲۵، روز شنبه قطع شد و این ماموریت تا روز بعد خاتمه یافته اعلام شد.

بوریسوف همچنین اعلام کرد که تمامی این آزمایش در منطقه با ارتباط رادیویی پایدار انجام شده بود و این نشان می‌دهد که تماس، احتمالا فقط به‌دلیل سقوط فضاپیما قطع شده است. روسکوسموس پیش از این از طریق کانال تلگرام خود فاش کرده بود که لونا ۲۵ در تلاش بود پیش از قطع ارتباط با زمین، برای تنظیم مسیر مدارش از پیشرانه‌های خود استفاده کند.

این فضاپیما به سمت منطقه قطب جنوبی ماه در حرکت بود، جایی که انتظار می‌رفت روز دوشنبه در آنجا فرود خواهد آمد. اما تلاش‌ها برای برقراری تماس مجدد با لونا ۲۵ در آخر هفته ناموفق بود و موجب شد روسکوسموس به این نتیجه برسد که لونا ۲۵ سقوط کرده است.

سازمان فضایی روسیه اعلام کرد که یک کمیسیون ویژه برای بررسی دلیل سقوط لونا ۲۵ تشکیل خواهد شد. بوریسوف همچنین گفت که قطع برنامه و ماموریت‌های ماه روسیه به مدت تقریبا ۵۰ سال نیز در این سقوط نقش داشته است. او گفت: «ما باید اساسا همه فناوری‌ها را دوباره شروع کنیم- البته در سطح فنی جدید».

گزارش خبرگزاری دولتی روسیه «تاس» همچنین فاش کرد که این کشور اینک قصد دارد به برنامه‌های خود برای ماموریت‌های بعدی لونا از جمله لونا ۲۶ و لونا ۲۷ شتاب دهد.

سازمان‌ فضایی روسیه، نیم‌قرن وقفه در ماموریت‌های ماه

انتظار می‌رفت لونا ۲۵ نقطه عطفی برای برنامه فضایی غیرنظامی روسیه باشد. این کشور از زمان اتحاد جماهیر شوروی تاکنون هیچ فضاپیمایی را بر روی ماه فرود نیاورده است. آخرین ماموریت لونا، لونا ۲۴ بود که در ۱۸ اوت سال ۱۹۷۶ بر روی ماه فرود آمد.

قطب جنوب ماه، ناحیه‌ای است که به طور گسترده مورد توجه جامعه فضایی جهان قرار گرفته است. چرا که این منطقه هنوز تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است. به گفته دانشمندان، این ناحیه همچنین محل ذخیره یخ‌آب است که می‌تواند منبع ارزشمندی برای ماموریت‌های آینده به اعماق فضا باشد. یخ‌آب می‌تواند سوخت موشک و حتی آب آشامیدنی فضانوردان را تامین کند. انتظار می‌رفت که لونا ۲۵ روسیه در محلی فرود بیاید که از همه برنامه‌های فضایی قبلی به قطب جنوب ماه نزدیک‌تر است.

اینک فرودگر هندی «چاندرایان ۳» قرار است به این هدف دسترسی پیدا کند. این فضاپیما قصد دارد تا روز چهارشنبه بر روی ماه فرود بیاید. دسترسی به این ناحیه به‌دلیل جنبه فنی  و ساز و کار مداری مرتبط با آن دشوار است.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا