فناوری اطلاعات

یک اتصال و پاسخ به یک شائبه درباره حریم خصوصی کاربران



وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است اتصال پیام‌رسان‌ها به یکدیگر یک جهت‌گیری کلی در فضای بازار دیجیتال جهانی است و باعث افزایش رقابت می‌شود و دنیا دارد به این سمت حرکت می‌کند.

به گزارش ایسنا، هفته اول اردیبهشت ماه با خبر اتصال چهار پیام رسان داخلی شروع شد. اتصال داخلی میان پیام‌رسان‌ها (اینترکانکشن) یا MXP به معنای ایجاد امکان ارسال پیام از مبدا یک پیام‌رسان ایرانی به سایر سکوهای مشابه بومی است. درباره چگونگی عملکرد این سرویس گفته شده که این کار با دو روش کلی برای پیاده‌سازی ارتباط داخلی میان پیام‌رسان‌ها یا mxp وجود دارد. روش خودکار که در این شیوه سرور mxp به طور خودکار مطلوب‌ترین مقصد برای ارسال پیام را انتخاب می‌کند.

بر این اساس، فاز اول طرح اتصال متقابل پیام‌رسان‌های ایرانی روز سه شنبه با حضور وزیر ارتباطات، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و جمعی از مدیران پیام رسان‌های داخلی رونمایی شد.

  زارع‌پور همچنین در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره شائبه‌ مطرح شده مبنی بر این که اتصال پیام‌رسان‌های ایرانی به یکدیگر به حریم خصوصی و رقابت در پیام‌رسان‌ها ضربه می‌زند، تأکید کرد فتوای مقام معظم رهبری و قانون هر دو تصریح می‌کند که اطلاعات مردم در فضای مجازی جزو حریم خصوصی محسوب می‌شود، دسترسی به آن هم قانونا و هم شرعا اشکال دارد. وزارت ارتباطات بر ضوابطی که وضع کرده کاملا نظارت دارد و به هیچ وجه احدی حق دسترسی به اطلاعات مردم در پیام‌رسان‌های داخلی را ندارد. خیال مردم عزیز راحت باشد. شائبه‌ای مطرح شد که اتصال پیام‌رسان‌های ایرانی به یکدیگر به حریم خصوصی و رقابت در پیام‌رسان‌ها ضربه می‌زند. این کار جهت‌گیری کلی در فضای بازار دیجیتال جهانی است و باعث افزایش رقابت می شود. دنیا دارد به این سمت حرکت می‌کند.

از سوی دیگر، برای ایجاد پوشش کامل ارتباطی در نقاط کشور شهرها و روستاها، اپراتورهای ارتباطی نیاز به نصب دکل های  مخابراتی و تجهیزات مربوطه را دارند. اما گاهی اوقات به خاطر ذهنیتی که برخی از مردم از مضر بودن تشعشات این دکلها دارند، به اپراتورها اجازه نصب دکل و تجهیزات ارتباطی را در محله‌ها داده نمی‌شود که طبیعتا این اقدام باعث ایجاد مشکل و عدم آنتن دهی مناسب در نقاط کور می‌شود که حل این مشکل جز با همکاری ساکنین آن محله ها قابل حل نیست.

در همین رابطه مدیرکل دفتر نظارت بر طیف رگولاتوری در این زمینه اعلام کرد که نتایج اندازه‌گیری‌ تشعشعات پرتوهای رادیویی در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، تاکنون هیچ موردی از غیراستاندارد بودن حدود پرتوگیری آنتن‌های فعال مخابراتی در سطح کشور وجود نداشته و سطوح اندازه‌گیری از استانداردهای تعیین شده تشعشعات، پایین‌تر است.

اما افزایش نرخ ارائه خدمات ثبت دامنه دیگر خبر مهمی بود که در این هفته منتشر شد. مرکز ثبت دامنه کشوری ایران زیرمجموعه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است و وظیفه ثبت دامنه‌ها در ایران را برعهده دارد. شاید گستره‌ی دامنه‌های سطح بالایی مانند Com، Net، Org و Info که در سراسر وب وجود دارند و زمینه درخواست برای این دامنه‌ها در تمامی کشورها باز است، بسیار گسترده باشد که برآورد آماری دقیق از آن‌ها کمی مشکل شود، اما مرکز ثبت دامنه آمار آخرین دامنه‌های ثبت‌شده را به دست می‌دهد.

این مرکز در بهمن ماه سال گذشته طی یک اطلاعیه ای اعلام کرده بود که از اول اردیبهشت سال ۱۴۰۲ نرخ ارائه خدمات ثبت دامنه افزایش می یابد اما به دلیل تقارن با عید سعید فطر و رفاه حال کاربران و نمایندگان عزیز، زمان اعمال اقزایش نرخ ارائه خدمات ثبت دامنه به تاریخ ۴ اردیبهشت ماه  ۱۴۰۲ تغییر یافت.

همچنین وزیر ارتباطات چهارشنبه ششم اردیبهشت در نشست با مدیران اپراتورهای فعال در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها(FTTH)، تاکید کرد که باید با یک کار جهادی تا پایان سال جاری ۱۰ میلیون خانوار و کسب و کار تحت پوشش فیبرنوری قرار گیرند. وی همچنین از مدیران اپراتورهای فعال در این پروژه خواست برنامه خود برای اتصال مدارس و دانشگاه‌ها به شبکه فیبرنوری را ارائه و تا پایان شهریور ماه این کار در شهرهای تحت پوشش انجام شود.

انتهای پیام

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا