پسوردهایی که کار هکرها را راحت میکنند
طبق گزارشی در سایت InformationisBeautiful، عجیب نیست که ۱۲۳۴ محبوبترین رمزعبور باشد. این گزارش به کمک دادههای «دیتا ژنتیک» به بررسی رایجترین و کمترین رمزعبورهای چهاررقمی که با کلاهبرداری و نقض دادهها مواجه میشوند، پرداخته است.
جیک مور، مشاور امنیت سایبری جهانی، میگوید: «مردم عموما یا از رمزعبورهایی که رایج است استفاده میکنند یا به سراغ ارقامی مانند تاریخ و سال تولدشان میروند که بهراحتی در ذهن میماند.»
طبق نتایجی که از بررسی ۳.۴ میلیون رمزعبور به دست آمد، بسیاری از افراد در انتخاب رمزهای امنیتیشان الگوهای سادهای را دنبال میکنند. رایجترین رمزعبورها عبارت بودند از ۱۲۳۴، ۱۱۱۱، ۰۰۰۰، ۱۲۱۲، ۷۷۷۷، ۱۰۰۴، ۲۰۰۰، ۴۴۴۴، ۲۲۲۲، ۶۹۶۹، و کمترین رمزعبورها نیز اینها بودند: ۸۵۵۷، ۸۴۳۸، ۹۵۳۹، ۷۰۶۳، ۶۸۲۷، ۰۸۵۹، ۶۷۹۳، ۰۷۳۸، ۶۸۳۵، ۸۰۹۳.
توصیه کارشناسان امنیت سایبری این است که از انتخاب رمزهای ساده اجتناب کنید، زیرا هکرها میتوانند بهراحتی به آن دست یابند. مور میگوید: «مردم با انتخاب رمزعبورها و کدهای ساده خودشان را به خطر میاندازند و تا زمانی که با آن مواجه نشوند، این تهدید را کاملا درک نمیکنند.»
هکرهای ماهر اگر ۶۱ بار سعی کنند رمزعبور را حدس بزنند، در یکسوم موارد (یعنی با حدود ۲۰ حدس) میتوانند رمزعبور صحیح را پیدا کنند و اگر به آنها ۴۲۶ بار فرصت بدهید، به نیمی از حسابهای کاربری دسترسی پیدا میکنند. یک هکر حتی اگر برای دستیابی به رمزعبور کمی تلاش کند، ۲۰ درصد شانس دارد که با پنج بار تلاش وارد یک حساب کاربری شود.
مور پیشنهاد میکند که برای محافظت از حسابهای کاربری حتی در شبکههای اجتماعی، از سال تولد، اطلاعات شخصی و رمزهای تکراری استفاده نکنی. زیرا هکرها و کلاهبردارها با این رمزهای ساده و قابلحدس، بهراحتی به ما حمله میکنند. بنابراین در انتخاب این کدها، باید هوشمند و راهبردی عمل کرد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا