نخستین راهپیمایی فضایی خصوصی کلید خورد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، هدف مأموریت پولاریس داون انجام نخستین راهپیمایی فضایی خصوصی است. درهمین راستا کپسول حامل ۴ فضانورد همراه موشک فالکون ۹ از مقر فضایی کندی به فضا پرتاب شد. البته قرار بود این مأموریت در ۲۶ آگوست انجام شود اما اسپیس ایکس برای کنترلهای پیش از پرواز آن را به تأخیر انداخت. چند روز پس از این تاریخ تیم پروژه نشتی هلیوم را در تجهیزات پشتیبان فالکون ۹ ردیابی کرد. پس از آن دوباره پرتاب موشک به دلیل هوای نامساعد به تأخیر افتاد.
در عملیات فضایی امروز، حدود ۲ دقیقه و ۴۰ ثانیه پس از پرتاب موتورهای اصلی موشک فالکون ۹ خاموش شدند و بوستر دوم آن طبق برنامه ریزی شد. حدود ۹.۵ دقیقه پس از پرتاب این بوستر روی پهپاد کشتی واقع در اقیانوس آتلانتیک فرود آمد.
کپسور کرو دارگون مأموریت پولاریس داون نیز حدود ۱۲ دقیقه پس از پرتاب از بوستر بالایی موشک جدا شد. جارد ایزاک من میلیارد و کارآفرین رهبر مأموریت پولاریس داون است. او پیش از این نیز به فضا سفر سفر کرده است. در کنار او ۲ کارمند اسپیس ایکی یعنی سارا گیلیس و آنا منون از متخصصان مأموریت و همچنین اسکات پوتیت کلنل بازنشته نیروی هوایی آمریکا به عنوان خلبان در این سفر حضور دارند.
آنها در کل ۵ روز در فضا میمانند و چند آزمایش را انجام خواهند داد. قرار است در روز سوم مأموریت یک پیاده روی فضایی نیز انجام شود که هدف آن آزمایش لباسهای مخصوص فعالیتهای خارج از کپسول در فضا(EVA) جدید اسپیس ایکس است. این لباسها شباهت زیادی به لباسهایی دارند که داخل فضاپیما پوشیده میشوند.
از آنجا که کرو دارگون هوابند ندارد، بنابراین کل فضای داخلی کپسول در طول فعالیت در فضای خارج آن در معرض خلاء فضا قرار میگیرد. بنابراین، هر چهار خدمه پولاریس داون در طول راهپیمایی فضایی لباس مخصوص به تن میکنند، اما فقط ایزاکمن و گیلیس از فضاپیما خارج میشوند.
این دو به نوبت از کپسول کرو دراگون خارج میشوند و قابلیتهای عملکردی و اجرای مانور لباسها را بررسی میکنند. در کل فعالیت خارج از کپسول پولاریس داون حدود ۲ ساعت طول میکشد که از زمان شروع کاهش فشاردر کپسول تا زمان بسته شدن دریچه و تحت فشارقرار گرفتن دوباره کابین امتداد مییابد.
در روز چهارم مأموریت یک رویداد مربوط به استارلینک انجام میشود. خدمه پولاریس داون تصمیم دارند با کمک این این اینترنت ماهوارهای پیامی به زمین ارسال کنند. در روز پنجم خدمه آماده بازگشت به زمین میشوند. آنها حدود ۴۰ آزمایش علمی طی مأموریت خود انجام میدهند.
پیش بینی میشود کپسول مذکور روز ششم روی زمین فرود بیاید.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر