«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین که در نشستی با وحیدرضا زیدی فرد، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در محل معاونت علمی سخن میگفت، خاطرنشان کرد: یکی از محورهای این همکاری، راه اندازی زیرساخت هوش مصنوعی کشور است. چون ما حداقل به عددی حدود ۲۰۰ همت برای شروع نیاز داریم تا بتوانیم زیر ساخت لازم را ایجاد کنیم.
به گفته او، بهترین ساختار برای زیرساخت هوش مصنوعی هم ساختار شبکه است چرا که بحث «جی پی یو» یک موضوع گسترده است و باید همه بخش های دولت با هم در یک راستا هزینه کنند. از این رو، التزام به این وحدت رویه از سوی وزارت نفت هم امری مغتنم است چرا که در نتیجه این وحدت رویه از پراکندگی جلوگیری می شود. معاونت علمی، پیش از این، این همکاری را با وزارت صمت هم کلید زده است و چیزی حدود دو همت از سوی این وزارت خانه برای شروع زیرساخت هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و ما نیز در معاونت عدد ۱۰ همت را برای این مهم اختصاص داده ایم.
معاون علمی رئیس جمهور، دومین محور همکاری این معاونت با وزارت نفت را تعریف نظام مسائل دید و گفت: یکی از الزامات ما برای این همکاری، تعریف و بررسی گلوگاه ها است و مادامی که در این خصوص به جمع بندی و اتفاق نظری نرسیم کار به شکل مطلوبی پیش نخواهد رفت.
وی ادامه داد: سومین محور همکاری مربوط به صندوقهای بیمه است و در این راستا، یک صندوق بیمه تشکیل شده و تقریبا ۱۲ بیمه کشور در آن حاضر هستند تا ریسک پروژه های صنعتی مخصوصا در حوزه نفت را برعهده بگیرند. تقریبا کارهایی این مورد انجام شده است و احتمالا ظرف یک ماه آینده این صندوق کار خود را آغاز می کند این امر کمک می کند تا ریسک پروژه ها را کم کنیم.
محور چهارم از نگاه افشین تولیدات بار اول بود و در این زمینه گفت: ما آمادگی داریم بسترهای تست را در حوزههای کلیدیای که از سمت وزارت نفت، معرفی می شود فراهم کنیم چرا که صنعت نفت ما بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری، باید فناورترین صنعت ما باشد و این مهم هم با کمک معاونت علمی و وزارت نفت محقق میشود.
وی ادامه داد: ساخت بار اول یک روال مشخص دارد و بنا بر الزام سازمان بازرسی کشور به مثابه یک مورد حاکمیتی به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محول شده است و این مسئولیت نباید به دستگاهی دیگری واگذار شود. بر این اساس، تصمیم گیرنده باید داخل معاونت باشد.
به گفته افشین، بسیار اهمیت دارد که معاونت علمی و وزارت نفت در دو زمینه مشخص در بحث تولید بار اول به توافق برسند؛ نخست آنکه زمان طولانی نشود، دوم اینکه انتخاب شرکت ها برای تولید بار اول باید با معاونت علمی باشد. از این رو، باید در خصوص موضوعات، زنجیره تائید و الزامات آن با هم به توافق رسیم. این باعث می شود تا پروژه هایی که به عنوان پروژه بار اول تعریف می کنیم پروژه های واقعی و پیشران باشد.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر