فناوری های نوین

ساخت پهپاد عمود پرواز با قابلیت تصویربرداری دقیق در بحران



فاتحی‌ در گفتگو به خبرنگار مهر با اشاره به ساخت پهپادهای عمود پرواز گفت: یک شرکت دانش بنیان متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف به صورت حرفه‌ای در زمینه طراحی، تولید و توسعه پهپاد عمود پرواز کلاس مولتی روتور و زیرسامانه‌های مربوطه و همچنین ارائه خدمات جانبی مرتبط با فناوری‌های پیشرفته حوزه هوایی بدون سرنشین فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به قابلیت های این نوع پهپاد گفت: این نوع پهپادهای عمود پرواز قابلیت آماده به کار سریع و همچنین قابلیت انجام عملیات از روی دست را دارد. همچنین دارای بیشترین مداومت پرواز در قیاس با سایر عمودپروازهای کلاس مشابه بوده و در شرایط جوی نامناسب مانند گرد و غبار یا باران سبک می تواند پرواز کند.

این فعال فناور افزود: سامانه های پهپادی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) کاربردهای مختلفی دارد؛ به طور مثال پهپاد با استفاده از کابلی به صورت دائم و پیوسته و طولانی مدت در محیطی پرواز می کند و عملیات پایشی، شناسایی و حمل محموله های مخابراتی و داده ای را انجام می دهد.

فارغ التحصیل دانشگاه شریف ادامه داد: این پهپادها قادر هستند از ۱۵ تا ۱۰۰ کیلومتر را شناسایی کنند و همزمان به صورت آنلاین تصاویر فول اچ دی و یا تصاویر حرارتی به واسطه دوربین حرارتی را به ایستگاه منتقل کنند و خلبان و کاربر از این طریق موارد مشکوک را شناسایی کند و گزارش دهد.

فاتحی ضمن اشاره به اینکه همراه داشتن یک عمودپرواز کوچک به کسب یک تصویر سریع و دقیق از حوادث کمک می‌کند، گفت: این پهپادها در حوادثی که دوربین‌های دید در شب (IR) و حرارتی لازم هستند مانند یافتن افراد گم شده یا در محلی گیر افتاده یا در حریق‌ها کمک می کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از پهپادهای عمودپرواز که توسط این شرکت ساخته شده، مداومت پروازی ۴ ساعته و برد مخابراتی ۱۰۰ کیلومتری دارد، بیان کرد: در هنگام حوادث پیش بینی نشده مانند زلزله و سیل و رانش زمین استفاده از پهپادهای عمودپرواز به یافتن تصاویری دقیق از بحران جهت پشتیبانی در لحظه کمک می‌کند.

فارغ التحصیل دانشگاه شریف بیان کرد: گشت‌زنی و پایش مداوم مناطق بحران‌زده برای به دست آوردن گزارشی سریع از میزان تخریب زیر ساخت‌ها، قسمت‌های سالم و تخریب شده شهر در اثر زلزله و یا افراد قرار گرفته در محاصره‌ سیل در شرایط بحرانی بسیار کمک کننده است.

این فعال فناور ادامه داد: همچنین در مناطقی که به زیرساخت‌های ارتباطی کشور دسترسی و به علت تحریم‌ها امکان ارتباطات ماهواره‌ای وجود ندارد، استفاده از پرنده‌های بدون سرنشین به عنوان دکل مخابراتی موقت می‌تواند تا پهنای باند ۲ MB/S ارتباط داده‌ای با قابلیت اطمینان بالا را تضمین کند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا