فناوری های نوین

ایجاد بازار ۵۰۰ میلیون یورویی صنعت نفت برای دانش‌بنیان‌ها



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، آئین امضای موافقت نامه‌های همکاری و قراردادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت نفت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری برگزار شد.

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به نقش صنعت نفت در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: امضای این توافق‌نامه‌های همکاری، زمینه را برای ایجاد بازاری به ارزش ۵۰۰ میلیون یورویی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت و گاز ایجاد می‌کند.

دهقانی با تاکید بر این که تضمین خرید محصولات و خدمات و اجرای این پروژه‌ها و تعریف آن‌ها مبتنی بر یک نیاز واقعی صنعت نفت، از ویژگی‌های اصلی این موافقت‌نامه‌ها به شمار می‌رود، ادامه داد: این‌که از توافق‌نامه و موافقت‌نامه صحبت می‌کنیم به این دلیل است که تضمین بازار، تعریف پروژه به صورت موردی و دقیق و ضمانت استفاده صنایع از این محصولات و خدمات دانش‌بنیان، باعث شده است که از مرحله تفاهم‌نامه خارج شوند و ضمانتی اجرایی پیدا کنند. مدت و برنامه، ارزش قراردادها، حدود و شیوه اجرای آن‌ها و مجری و مخاطب پروژه‌ها در قالب این موافقت‌نامه‌ها به وضوح مشخص شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره با تأمین نیازهای گلوگاهی نفت به کمک توانمندی دانش‌بنیان‌ها عنوان کرد: توسعه محصولات فناورانه منافع اقتصادی اشتغال و اقتدار خواهد داشت که قطعاً زمینه را برای ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی به این عرصه فراهم خواهد کرد.

وی با بیان این‌که انعقاد موافقت‌نامه‌ها در حوزه نفت، پس از اعلام آمادگی شرکت‌های دانش‌بنیان به قراردادهای با تضامین بازار منطبق با عدد ذکر شده در موافقت‌نامه‌ها منجر خواهد شد، ادامه داد: رویکرد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در دوره جدید مبتنی بر تخصیص بازار صنایع بزرگ به شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ بر همین اساس، یکی از بندهای اصلی در تمامی مواففت نامه‌ها تسهیل و تضمین بازار محصولات و خدمات دانش‌بنیان است. اگر بازار و زمینه لازم را فراهم کنیم قطعاً محصول دانش‌بنیان ضمن تأمین نیازهای کشور، به اشتغال و ارزش افزوده خواهند رسید.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نقش آفرینی بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در اقتصاد کشور و ظرفیت بالقوه این کسب و کارها برای تأمین نیازهای گلوگاهی و راهبردی کشور گفت: تلاش داریم ۱۰ تا ۱۵ درصد از تولید ناخالص ملی، از محل تولید و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان تأمین شود.

امضای توافق‌نامه‌های همکاری به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو

بر اساس موافقت‌نامه‌های همکاری امضا شده در این رویداد، قرارگاه خاتم‌الانبیاء، شرکت ملی نفت، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و چندین شرکت دیگر طی موافقت‌نامه‌هایی با مشارکت و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت‌های دانش‌بنیان متعهد شدند تا بازار خود را در حوزه‌های محوری و گلوگاهی، به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهند.

توافق‌نامه همکاری در زمینه تعریف ۴ مگاپروژه دانش‌بنیان جمعاً به ارزش ۳۰۰ میلیون یورو با همکاری میان معاونت و قرارگاه خاتم الانبیا در حوزه اکتشاف بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر امضا شد. همچنین در زمینه توسعه پروژه‌های دانش‌بنیان نفت و گاز و با حمایت معاونت علمی و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، برای تعریف ۸ مگاپروژه جمعاً به ارزش ۲۰۰ میلیون یورو، موافقت نامه همکاری امضا شد.

همچنین قراداد تولید بار اول در زمینه طراحی و ساخت پمپ‌های چندفازی برای رفع نیاز صنعت نفت به ارزش ۴۳۲ میلیارد تومان با استفاده از ظرفیت دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان با مشارکت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به امضا رسید.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا