اصلاح و بهبود کیفیت خاکهای کشاورزی با تولید کودهای محلول در آب
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، کودهای گوگرددار یکی از اصلیترین کودهای مورد استفاده کشاورزان برای جلوگیری از ایجاد قارچ و آفت روی محصولات است که به صورت پودر در بازار وجود دارند و کشاورزان برای خرید آن، هزینههای زیادی متحمل میشوند. و حالا جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف در قالب یک شرکت دانشبنیان موفق به طراحی و تولید کودهای محلول شدهاند و توانستهاند با تولید گوگرد محلول در آب، علاوه بر ارائه کیفیت و خواص بهتر نسبت به نمونه پودری، کمک شایانی به کاهش هزینههای اقتصادی کشاورزان کنند. ویژگیهای کم نظیر این کود، توانایی اصلاح خاک، تاثیر بسیار خوب آن در قارچکشی و آفتکشی است.
علیرضا توسلیراد، مدیرعامل «شرکت دانشبنیان دانش آوران رادین ورنا» در این خصوص گفت: از ویژگیهای این محصول، اصلاح خاکهای کشاورزی است؛ به این معنا که این کود، شوری خاک را در دراز مدت اصلاح و گیاه را به شوکهای محیطی مقاوم میکند.
وی افزود: تولید کودهای ارگانیک، کارآفرینی و اشتغال، کمک به تولید ملی و البته کاهش آسیب سلامت فیزیکی و زیستی افراد جامعه، از دیگر ویژگیهای مهم آن به شمار میرود. این محصول، نمونه هیچ محصول دیگری نیست و ویژگیهای خاص خود را دارد.
توسلیراد گفت: این کود نوع خاص و غنیشدهای از کودهای گوگرد مایع است که حاوی ۳ ماده؛ گوگرد، پتاسیم و نیتروژن است که از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز گیاه به شمار میآیند. این محصول انتخابی ایدهآل برای باغبانان و کشاورزانی است که میخواهند علاوه بر بهرهوری بالاتر، در زمان، تلاش و هزینه خود هنگام کوددهی محصولات کشاورزی صرفهجویی کنند. به طور کلی استفاده از کود مایع گوگرد برای هر کسی که میخواهد رشد و سلامت محصولات خود را ارتقا دهد و عملکرد آنها را بهبود بخشد انتخاب هوشمندانهای است.
مدیر این شرکت دانشبنیان یادآور شد؛ از مهمترین ویژگیهای این کود، قابلیت بالای آن در دفع آفات و کنترل بیماری گیاهان است. این کود در رفع بیماریهای قارچی مانند انواع سفیدک، کپک، زنگها، لکههای قهوهای و سیاه، بیماریهای ریشه و طوقه موثر است و آفاتی مانند شتهها و حتی آفت مقاوم پسیل پسته را دفع میکند. از طرفی دیگر این محصول با تقویت بنیه گیاه، مکانیسمهای دفاعی خود گیاه را نیز تقویت کرده و باعث میشود گیاه در مقابل آفات از خود مقاومت بیشتری نشان دهد.
این دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای کود گوگردی، مقرون به صرفه بودن آن برای کشاورز است؛ بدینصورت که کشاورز برای زمینی به مساحت یک هکتار، ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم گوگرد پودری احتیاج دارد که نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد در صورتی که با این محصول برای هر هکتار ۱۰ لیتر به قیمت هر لیتر ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان لازم است که این مبلغ بسیار ناچیزی در مقابل گوگرد پودری است.
وی گفت: در حال حاضر توانایی تولید انبوه و در دسترس قرار دادن این محصول برای استفاده کشاورزان برای شرکت ما مقدور است، اما به دلیل نداشتن مجوز سازمان آب و خاک این امر تا به امروز اتفاق نیفتاده است و امیدواریم با همکاری این سازمان هرچه سریعتر بتوانیم جواز را دریافت و تولید را آغاز کنیم. این محصول به صورت آزمایشی در اختیار باغات پسته قرار گرفت و خوشبختانه روی آفت «پسیل پسته» هم نتیجه خوبی داده است.
توسلیراد در پایان صحبتهایش گفت؛ اعضای شرکت دانش آوران رادین ورنا در سال ۱۳۹۶ با هدف اعتلای صنعت کشاورزی و ارتقای کیفی و کمی محصولات، گرد هم آمدند. ایده اولیه شرکت طی دو سال با تلاش و پشتکار شبانهروزی تبدیل به محصولی قابل تولید، ارائه و رقابت شد. و شرکت ما در ابتدای سال ۱۳۹۸ به عضویت شتابدهنده دانشگاه صنعتی شریف درآمد و در مردادماه همان سال شرکت دانشآوران رادین ورنا به صورت رسمی متولد شد. پس از آن با مذاکره و بهرهمندی از مشاورههای پارک علم و فناوری شریف، شرکت شروع به جذب سرمایه کرده و اقدام به طراحی و ساخت خط تولید خود در شهرستان فیروزکوه کرد.
با رشد بیشتر شرکت و ورود رسمی به پارک علم و فناوری در طی سالهای اخیر، موفق شدهایم خط تولید خود را بهصورت کامل با ظرفیتی بالغ بر یک میلیون لیتر در سال به بهرهبرداری برسانیم و تمامی مجوزهای لازم را کسب کنیم. بدون شک داشتن هدفی والا مانند ارتقای سلامت و کیفیت محصولات صنعت کشاورزی و در طی آن تضمین سلامت و امنیت غذایی مردم توانسته است ما را از میان تمام مشکلات به سلامت عبور دهد. امید است با همت و تلاش بیوقفه خود روزی شاهد شکوفایی و پرچمداری صنعت کشاورزی کشور در جهان باشیم.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر