اخبار سایت

اجرام پیداشده در اقیانوس آرام منشا فرازمینی دارند




این «کره‌ها» ماه ژوئن در اقیانوس آرام پیدا شدند. به گفته آوی لوب، اخترفیزیکدان نظری دانشگاه هاروارد، تجزیه و تحلیل ابتدایی اینک نشان داده که این ماده از خارج از منظومه شمسی ما آمده و یک جرم بین ستاره‌ای در سال ۲۰۱۴ به زمین برخورد کرد، آن را حمل کرده است.

او گفت که حتی ممکن است این ماده به دلیل برخی ویژگی‌های غیرمعمولش «خاستگاه فناوری فرازمینی» داشته باشد. پروفسور لوب پیش‌تر ادعا کرده بود که این سیارک ممکن است مصنوعی بوده باشد؛ مانند یک فضاپیمای بیگانه فرازمینی.

پروفسور لوب در اطلاعیه‌اش نوشت: «این یک کشف تاریخی است؛ چرا که نخستین باری است که دانشمندان مواد یک شی بزرگ را که از خارج منظومه شمسی به زمین رسیده است، تجزیه و تحلیل می‌کنند.»

پروفسور لوب در خصوص حیات احتمالی فرازمینی و وجود بازدیدکنندگان از دیگر منظومه‌های ستاره‌ای ادعاهایی مطرح کرده است. او در اخترفیزیک سهم و نقش زیادی داشته اما احتمالا بیشتر به دلیل اظهارعقیده‌هایش در این مورد شناخته شده است که گفته بود «اوموآموا»، نخستین جرم بین‌ستاره‌ای که از منظومه شمسی ما بازدید کرده، ممکن است یک «کاوشگر بیگانه» باشد.

ادعاهای پی‌درپی و اغلب غیرمعمول او باعث شد همکاران دانشمندش او را سرزنش کنند و بگویند که به هوچی‌گری و جوسازی وابسته است و به روند معمول اکتشاف آسیب می‌رساند. آن‌ها گفته‌اند اظهارات او می‌تواند جلب توجه کند و کار رایج علم را که ادعاهای خارق‌العاده را با شواهد فوق‌العاده بررسی می‌کند، تضعیف کند.

استیو دش، اخترفیزیکدان دانشگاه ایالتی آریزونا، در ماه ژوییه، زمانی که پروفسور لوب جزئیات جست‌وجویش را فاش کرد، به نیویورک‌تایمز گفت: «مردم از شنیدن ادعاهای هیجانی آوی لوب خسته شده‌اند. این علم خوب را آلوده می‌کند‌ــ کارهای خوبی را که در علم انجام می‌شود، با این جوسازی مضحک ترکیب و فضا را خراب می‌کند.»

پروفسور لوب جدیدترین ادعاها را در مدیوم مطرح کرد؛ جایی که او سفرش به اقیانوس آرام برای گردآوری این مواد را مستند کرده است. در سال‌های اخیر، او به یک آذرگوی که سال ۲۰۱۴ به زمین سقوط کرد، علاقه‌مند شده‌ــ و به دنبال جمع‌آوری تکه‌هایی از آن بوده است.

او ادعا کرده که جزئیات مربوط به این آذرگوی نشان می‌دهد از خارج منظومه شمسی ما آمده است. این ادعاها بحث‌برانگیز شدند‌ــ و اگرچه ابتدا برای انتشار در مجله علمی معتبر «آستروفیزیکال ژورنال» رد شده بودند، بعدا پذیرفته شدندــ  دانشمندان استدلال کرده‌ بودند مدرک کافی وجود ندارد که نشان دهد این جرم واقعا یک بازدیدکننده بین‌ستاره‌ای بوده باشد.

با این همه، پروفسور لوب و تیمش در ماه‌های اخیر، اقیانوس آرام را برای یافتن تکه‌هایی از آن جسم جست‌وجو کرده‌اند و در ژوئن اعلام کردند موفق شده‌اند نمونه‌هایی را جمع‌آوری کنند. از آن زمان، دانشمندان در حال آزمایش این نمونه‌ها هستند.

اکنون پروفسور لوب می‌گوید تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد این مواد «از جسمی به اندازه یک مترند که منشا آن از خارج منظومه شمسی است». او گفت: «تعدادی از جزئیات در مورد این ماده نشان می‌دهد که خاستگاه میان‌ستار‌ه‌ای دارد.»

او به‌ویژه به میزان بریلیوم، لانتانیوم و اورانیوم (یا BeLaU) در این اجرام اشاره کرد. او گفت که این مسئله آن‌ها را از سایر نمونه‌هایی که در مسیر حرکت آن پیدا نشده‌اند‌ــ و همچنین اجسامی که معمولا انتظار می‌رود در زمین، ماه یا مریخ تشکیل شده باشند، متمایز می‌کند.

پروفسور لوب گفت که مطمئن است اجرام بیشتری نظیر «آی‌اِم۱»، نامی که او به این جرم به گفته او بازدیدکننده‌ میان‌ستاره‌ای داده است، پیدا خواهد شد.

به گفته او، ممکن است «چند میلیون مورد از چنین اجرامی در هر زمان معینی در مدار زمین به دور خورشید وجود داشته باشد» و «برخی از آن‌ها ممکن است زباله‌های فضایی فناوری تمدن‌های دیگر را نشان دهند».

او همچنین از بسیاری از دانشمندانی که درباره ادعاهای او ابراز تردید کرده‌اند، انتقاد کرد و به شوخی گفت که «بدون جست‌وجوی شواهد از همکارانی که نظرهای محکمی دارند فرار می‌کنم و به سوی هوش بالاتر در فضای میان‌ستاره‌ای می‌دوم» و گفت که برای منتقدانش آرزوی «شادی و سعادت» دارد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا