اخبار سایت

تاریخچه سرورهای سری Proliant اچ پی از آغاز تاکنون


—————- رپرتاژ آگهی —————–

با بررسی تاریخچهٔ شکل‌گیری و توسعهٔ انواع سرورهای سری پرولیانت اچ پی، می‌توانید سیر رشد شبکه‌های رایانه‌ای را به‌وضوح مجسم کنید. گسترش این بخش از تکنولوژی، سبب شد انواع شبکه‌های مجازی و سیستم‌های مدیریتی تولید و عرضه شوند. این سیستم‌ها امکاناتی را به افراد می‌دهند و سبب می‌شوند نیازها و اطلاعات مردم از سراسر دنیا به‌دست آید. در قرن 21، پردازش داده و مدیریت آن‌ها اهمیت بسیار زیادی پیداکرده‌اند و شرکت‌های بزرگ دنیا نیز در این حوزه فعالیت‌های تخصصی بی‌شماری انجام می‌دهند. این ابرشرکت‌ها در تلاش‌اند که سهم بیشتری از بازار داده را به‌دست آورده و اطلاعات را به خودشان اختصاص دهند. سرورهای امروزی نسبت‌به چند سال پیش تغییرات بسیاری ازلحاظ قدرت، ظاهر، هزینه‌های پیاده‌سازی و غیره داشته‌اند. امروزه این کیس‌ها می‌توانند حجم بالایی از داده‌ها را درون خود ذخیره کرده و چالش‌هایی که در گذشته موجود بود را مرتفع سازند.

 

همه‌چیز دربارهٔ تاریخچهٔ سرورهای اچ پی




امروزه چیزی که درون شرکت اچ پی دیده می‌شود، حاصل رؤیایی کوچک است که متعلق به دو دانشجوی هم‌رشته و همکلاس بود. این دو در دانشگاه استنفورد با یکدیگر آشنا شده و به یک رؤیای مشترک فکر می‌کردند. سپس با همت و تلاششان، به‌سوی عملی ساختن این رؤیا پیش رفتند. دیوید پکارد و ویلیام هیولت با تلاش‌های بی‌وقفهٔ خود، سرمایهٔ اولیه 538 دلاری شرکتشان را پس از گذشت چندین سال به چیزی حدود 90 میلیارد دلار رساندند. حوزهٔ فعالیت این شرکت به بیش از 160 کشور در سراسر جهان کشیده شده‌است و همچنان هم در حال گسترش بین‌المللی است.

 

تولد دره سیلیکون و اچ پی




باید بدانید که تولد اچ پی مصادف با تولد دره سیلیکون و سبب تأسیس شدن انواع شرکت‌های دیگر در حوزهٔ فناوری اطلاعات شد. دلیل شروع همه‌چیز از تولد اچ پی به این دلیل بود که اولین شرکت حوزهٔ صنعت الکترونیک در منطقهٔ کالیفرنیا به‌شمار می‌رفت. گاراژ کوچکی که هیولت و پکارد اولین محصول تولیدی خود را درون آن تولید کردند، امروزه به‌عنوان نماد اچ پی محسوب می‌شود. البته این گاراژ تنها نماد اچ پی نیست، بلکه به‌عنوان محل تولد دره سیلیکون هم شناخته می‌شود. حدود 80 سال پیش، هنوز چند سالی به شروع جنگ جهانی دوم باقی مانده بود و دقیقاً در سال 1935، کشور آمریکا در دوران رکود اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. این دوره به نام افسردگی بزرگ آمریکا شناخته می‌شود و دقیقاً در همان سال‌ها هم فرانک سیناترا شروع به خواندن آهنگ کرده بود.

 


 

دو جوان در سال‌های جنگ جهانی




در آن سال‌ها آل کاپون و گنگسترهایش مشغول به قاچاق مشروبات الکلی بوده و چارلی چاپلین هم بیکاری و بی‌پولی مردم را در قالب طنز به نمایش گذاشته بود. همهٔ این اتفاقات و انسان‌ها در همان دوره معروف شدند؛ اما در بین آن‌ها دو جوان بااستعداد به نام هیولت و پکارد مشغول به گذراندن آخرین واحدهای درسی در استنفورد بودند. این دو دانشجو درنهایت با مدرک مهندسی برق از استنفورد فارغ‌التحصیل شدند؛ اما در سال 1939، با آتش شعله‌ور جنگ در اروپا مواجه شدند. آن‌ها تصمیم گرفتند کار خود را شروع کرده و در گاراژی کوچک که متعلق به پکارد بود، مشغول به کار شوند. آن‌ها تمام سرمایهٔ خود را روی‌هم گذاشتند و به مبلغی در حدود 538 دلار رسیدند.

 

نام‌گذاری برند




برای انتخاب نام این کسب‌وکار هم تصمیم گرفتند شیر یا خط انداخته و نام کسی که این بازی را برد روی بیزینسشان بگذارند. درنهایت تصمیم گرفتند اول اسم هردویشان را روی نام شرکت تجاری‌شان بگذارند و تبدیل به هیولت – پکارد شد. امروزه مخفف این دو اسم روی محصولات کیس سرور به نام HP قرارگرفته و به شهرت جهانی رسیده است. این شرکت امروزه دارای 60 میلیارد دلار سرمایه است و در رتبهٔ شانزدهمین برند باارزش جهان قرار دارد. شرکت سوپر میکرو نیز در کنار این شرکت، انواع کیس سرور 4124GS-TNR، کیس سرور 4029GP-TRT، کیس سرور 2029GP-TR و کیس سرور 421GE-TNRT را تولید می‌کند.

 

ثبت شرکت اچ پی




هیولت و پکارد ارادهٔ راسخ و روحیه‌ای جنگنده داشتند، زیرا به مدت 8 سال برای ثبت شرکت خود در ادارهٔ ثبت شرکت رفت‌وآمد کردند. البته گفته می‌شود 8 سال طول کشید تا نسبت‌به قانونی کردن کارها اقدام و متوجه شوند که این کارها ارزش مالیات دادن را دارد. سال 1947، شرکت اچ پی به‌صورت رسمی ثبت شد؛ اما تا 10 سال بعد هم کسی این برند را در بازار نمی‌شناخت.

 

پروژه‌ای که اچ پی را جلو انداخت




یکی از پروژه‌هایی که توانست توجهٔ بسیاری را جلب کرده و رقبایشان را کنار بزند، تولید یک نوسان‌گر صوتی دقیق با مدل HP200A بود. این نوسانگر توانست با ابداعاتی که اچ پی در دل آن جای داده بود، قیمت تمام‌شدهٔ محصول را پایین‌تر آورده و با مبلغ 54.40 دلار به بازار ارائه کند. این در حالی بود که رقبای نوسانگر محصولاتشان را با قیمت 200 دلار به بازار عرضه می‌کردند.

 

تاریخچهٔ کیس سرورهای اچ پی




حال که با پیشینهٔ دقیق شرکت بزرگ اچ پی آشنا شدید، نوبت به بررسی پرولیانت سرور می‌رسد. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم:

 

معرفی پرولیانت اچ پی




سرورهای پرولیانت اچ پی در زمان‌های گذشته، توسط شرکتی به نام Compaq روانهٔ بازار و با نام سرورهای کامپیوتری معرفی می‌شدند. این برند و کل کمپانی در سال 2002 توسط شرکت اچ پی خریداری شد و پس از آن این شرکت یک مدل از کیس سرورهای خود را کنار گذاشت. سرورهای Netserver از لیست محصولات اچ پی حذف شده و به‌جای آن سرورهای پرولیانت روانهٔ بازار شدند. کیس سرورهای اچ پی نسبت‌به دیگر برندها دارای محبوبیت بیشتری هستند، زیرا سیستم‌های هشداردهنده دارند. همچنین این سرورها امنیت بسیار بالایی نیز دارند و به همین دلیل مورداعتماد مشتریان قرار گرفته‌اند. درواقع این سرورها جزو پرفروش‌ترین کیس سرورها در سراسر جهان بخصوص ایران به‌حساب می‌آیند.

 

تاریخچهٔ پرولیانت اچ پی




سرورهای پرولیانت اچ پی مجموعه‌ای از سرورهایی است که توسط شرکت Hewlett Packard Enterprise تولید شده و به‌منظور رفع انواع نیازهای کسب‌وکارها به‌کار می‌رود. این کیس سرورها در یازده نسل به بازار ارائه شده‌است که هرکدام از نسل‌ها دارای ویژگی‌های خاص خودشان هستند. تاریخچهٔ نسل‌های متفاوت این سرورها به شرح زیر است:

•  نسل اول: در سال 1994 با نام NetServer معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Pentium بود.

•  نسل دوم: در سال 1996 با نام ProLiant 1000 Series معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Pentium Pro بود.

•  نسل سوم: در سال 1998 با نام ProLiant 3000 Series معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Pentium II و III بود.

•  نسل چهارم: در سال 2001 با نام ProLiant 5000 Series معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon بود.

•  نسل پنجم: در سال 2004 با نام ProLiant G5 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon EM64T بود.

•  نسل ششم: در سال 2009 با نام ProLiant G6 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon 5500 و AMD Opteron 2400 و 8400 بود.

•  نسل هفتم: در سال 2010 با نام ProLiant G7 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon 5600 و AMD Opteron 4100 و 6100 بود.

•  نسل هشتم: در سال 2012 با نام ProLiant Gen8 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon E5-2600 و AMD Opteron 4200 و 6200 بود.

•  نسل نهم: در سال 2014 با نام ProLiant Gen9 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon E5-2600 v3 و E5-1600 v3 بود.

•  نسل دهم: در سال 2017 با نام ProLiant Gen10 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon Scalable و AMD EPYC بود.

•  نسل یازدهم: در سال 2022 با نام ProLiant Gen11 معرفی شد و دارای پردازنده‌های Intel Xeon Scalable Gen4 و AMD EPYC Gen4 بود.

 


 

انواع کیس سرور پرولیانت




کیس سرورهای اچ پی در رنج پرولیانت شامل موارد زیر هستند که باید به آن‌ها توجه کنید:

 

کیس سرورهای Modular Libe پرولیانت






این سری از سرورها ML ساختاری ایستاده دارند که با اسم Tower هم شناخته می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها توسعه‌پذیری است. این نوع از سرورها در هر محیطی قابلیت استفاده دارند و نیازی به هیچ‌گونه تجهیزات خاصی هم ندارند. در این دسته دو مدل ML100 و ML300 وجود دارد و پرفروش‌ترین آن‌ها هم ML30 Gen10 اچ پی پرولیانت است. این دستگاه مشابهٔ DL380 است و همان قدرت را دارد. همچنین از پردازنده و رم نیز پشتیبانی می‌کند؛ اما به‌صورت ایستاده با مدل ML350 ارائه می‌شود.

 

سرورهای سری میکرو اچ پی پرولیانت






کیس سرور میکرو جدیداً به محصولات معروف برند اچ پی اضافه شده‌است و طراحی آن مخصوص کسب‌وکارهای کوچک یا خانگی است. آن‌ها را می‌توان در انواع محیط بدون نیاز به داشتن هیچ‌گونه پیش‌نیازی نگه‌داری و استفاده کرد.

 

سرور اچ پی پرولیانت DL






نوع بعدی سری دی‌ال است که بر پایهٔ ساختار رک تولید شده‌است و وظیفهٔ آن ایجاد نوعی تعادل بین تراکم و قدرت پردازش سرور است. این نوع از سرورها داخل رک نگه‌داری می‌شوند و مناسب برای نگه‌داری در تعداد بالا درون یک محیط هستند. این نوع از کیس سرورها را باید درون رک نگه‌داری کرد و در ایران انواع مدل‌های آن به فروش می‌رسند. مدل‌های موجود در ایران شامل DL100، DL300 و DL500 است و معروف‌ترین آن‌ها هم DL380 است.

 

پردازنده‌های سرورهای پرولیانت اچ پی






در سری دی‌ال و ام‌ال پرولیانت، سرورها با مدل‌های عددی تفکیک می‌شوند و هرکدام از این مدل‌ها دارای تعدادی پردازنده هستند که از آن‌ها پشتیبانی می‌کند. به‌عنوان مثال، سرورهای 100 از یک یا دو پردازنده به‌طور معمول پشتیبانی می‌کنند. سرورهای 300 نیز از دو پردازنده و سرورهای سری 500 هم از 4 عدد پردازنده پشتیبانی می‌کنند.

 

تفاوت نسل‌ها در تاریخ اچ پی




در طی سالیانی که شرکت اچ پی کیس سرورها را به بازار عرضه کرده‌است، طبقه‌بندی سرورهایش به‌صورت نسل‌های مختلف بوده‌است. در سال 2011، پیشتازترین سرورها در بازار مربوط به نسل 7 بودند و یکی از پرفروش‌ترین سرورهای جهان در آن سال، مدل DL380 G7 بود. در تاریخ 13 فوریهٔ سال 2013، نسل بعدی یعنی نسل هشتم این سرورها وارد بازار شدند و در دل خانوادهٔ آی‌تی دنیا جای گرفتند. پس از آن نسل 9 توسط اچ پی به دنیا معرفی شد و هدف آن گاهی پیچیدگی و قیمت، رشد شتاب در سرویس‌دهی و رشد تجارت بود. در آن سال یک بار دیگر عنوان پرفروش‌ترین سرور دنیا از آنِ اچ‌پی با مدل DL380 G9 شد.

در سال 2017، نسل دهم به بازار آمد و افق جدیدی به روی امنیت آی‌تی جهانی باز شد و یک بار دیگر اچ پی رکورد پرفروش‌ترین را در بازار جهانی زد. در آن سال مدل DL380 تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کیس سرورهای دنیای آی‌تی شد. نسل نهم سرورهای اچ پی در حجم کاری متنوعی پاسخگو بودند؛ اما در نسل دهم شاهد انقلابی عجیب بودیم. در این نسل توانمندی‌های بسیار بالاتری در کیس سرورهای اچ پی ارائه شد که ازجملهٔ آن‌ها می‌توان به صرفه‌جویی اقتصادی اشاره کرد. دیگر مواردی که موردتوجهٔ دنیای آی‌تی قرار گرفت، افزایش چابکی و امنیت بود که در مدل جی 10 جزو مزایای آن به‌شمار می‌رفت.

درون نسل 8 سرورهای اچ پی، e به معنای Essential و p به معنای performance است که از آن‌ها برای مدل‌های متفاوت کیس سرور استفاده می‌شود. پرولیانت ها در نسل نه اچ‌پی به‌وجود آمدند و تنها از معماری اینتل در ساختار خود استفاده کرده بودند. این سیستم نام‌گذاری که برای نسل‌ها و سری‌های متفاوت اچ پی استفاده شده‌است، می‌تواند ویژگی‌ها و وضعیت آن‌ها را خیلی بهتر بیان کند. اچ‌پی در نسل 10 پرولیانت خود، یکسری از مدل‌هایی را که در نسل 9 ارائه کرده بود حذف کرد و تعداد آن‌ها را به 15 عدد رساند.

 


 

سخن پایانی


در این مقاله ابتدا از تاریخچهٔ اچ پی شروع کرده و به بررسی تاریخچهٔ پرولیانت پرداختیم و دیدیم این شرکت یکی از بهترین‌های سیلیکون ولی است. داستان اچ پی از یک گاراژ شروع شده و امروزه تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین برندهای دنیا شده‌است. انواع کیس سرورها برای کاربردهای متفاوت توسط شرکت اچ پی به دنیای تکنولوژی ارائه شده‌است. هیچ کسب‌وکاری بدون استفاده از سرورها، در دنیای امروزی نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. بلکه باید بدانید برای رقابت با بهترین کسب‌وکارها، ابتدا باید نسبت‌به نیازهای خود آگاهی داشته سپس ‌از انواع سرورها در کسب‌وکارتان بهره ببرید. در این مقاله در خصوص مدل‌های پرفروش سوپر میکرو نیز صحبت کردیم. سؤالی که پیش می‌آید این است که بین اچ پی و سوپرمیکرو کدام را باید انتخاب کرد. می‌توانید این کار را به افراد متخصص سپرده و از آن‌ها راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

 

پایان/ مرجع وب و فناوری

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا