فناوری اطلاعات

مهندسی بافت قلب به کمک صفحات سلولی؛ گامی جدید در پزشکی بازساختی



نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد، روش‌های مهندسی بافت برای استفاده از ورقه‌های سلولی در پزشکی بازساختی قلب، چشم‌انداز جدیدی در فناوری‌های نوین پزشکی ایجاد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بیماری‌های قلبی- عروقی یکی از مهم‌ترین دلایل مرگ‌های زودرس در سراسر جهان محسوب می‌شوند. برای کنترل اثرات زیان‌بار این بیماری‌ها بر سلامت عمومی، شناخت رویکردهای کنونی و آینده‌نگرانه برای پیشگیری، مدیریت و پیگیری بیماری‌های قلبی عروقی ضروری است.

در شرایط آزمایشگاهی، بازآفرینی ساختار پیچیده قلب با سلول‌های متنوع تشکیل‌دهنده آن، چالشی برای مهندسی بافت محسوب می‌شود. مهندسی بافت قلب (Cardiac Tissue Engineering)، رویکردی بین‌رشته‌ای است که به عنوان روشی نوین، می‌تواند جایگزین بالقوه روش‌های درمانی موجود باشد.

با هدف نگاهی کلی به رویکردهای مختلف در پزشکی بازساختی بافت قلب، دکتر مسعود وثوق و حدیث عبدالله‌زاده از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به همراه پژوهشگرانی از روسیه با نگارش مقاله‌ای مروری، روش‌های مهندسی بافت برای استفاده از صفحه‌های سلولی در درمان بیماری‌های قلبی- عروقی را بررسی کردند.

نتایج به‌دست‌آمده توضیح می‌دهد که چگونه استفاده از این فناوری می‌تواند بازسازی و عملکرد قلب را در مدل‌های پیش‌بالینی و بالینی بهبود بخشد.

این مقاله مروری که در نشریه بین‌المللی Biomedical Materials منتشر شده است، چنین نتیجه‌گیری می‌کند که روش‌های مهندسی بافت برای استفاده از ورقه‌های سلولی در پزشکی بازساختی قلب، همچنان در مراحل ابتدایی است و پژوهش‌های بیشتری برای توسعه رویکردهای اصلی این روش مانند بلوغ سلول‌ها، رگ‌زایی و کنترل پاسخ ایمنی لازم است. با این حال، تردیدی نیست که این فناوری، چشم‌انداز جدیدی در فناوری‌های نوین پزشکی ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا