فناوری های نوین

پاکسازی نشت نفت با یک فناوری جدید



به گزارش خبرگزاری مهر، بهوونش بارتی از محققان رشته مهندسی شیمی دانشگاه ایالتی لویزیانا با همکاری جین گیون لی در حال ثبت پتنتی در حوزه نفت هستند. آنها موفق به ساخت نانوساختاری شدند که به مدیریت نشت نفت کمک می‌کند.

در این فناوری از نانوذرات لیگنین برای ارائه روشی سازگار با محیط زیست برای پاکسازی نشت نفت استفاده می‌شود. لیگنین، یک پلیمر ارگانیک پیچیده موجود در چوب است که با الکل ترکیب می‌شود تا محلولی را تشکیل دهد. در نهایت این محلول فیلمی را تشکیل می‌دهد که قادر به جمع کردن نفت نشت یافته است. با این فناوری می‌توان به روشی زیست‌سازگار نفت را از محیط جمع‌آوری کرد.

لیگنین در اکثر گیاهان وجود دارد تا به سلول‌ها سفتی بدهد. بدون لیگنین، درختان آویزان می‌شوند. این پلیمر طبیعی هم ارزان و هم بی‌خطر است.

در حال حاضر، سورفاکتانت‌های مبتنی بر سیلیکون معمولا برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تجزیه پذیری ضعیف آنها نگرانی‌هایی در مورد استفاده از این روش ایجاد کرده، چرا که این ماده می‌تواند به محیط زیست آسیب برساند و تأثیرات منفی بر سلامت و طول عمر انسان داشته باشد.

نشت نفت به اقیانوس، اثرات منفی زیست‌محیطی بر اکوسیستم دریا داشته و اثرات آن می‌تواند تا ده‌ها سال باقی بماند. نشت نفت می‌تواند اثرات مخرب زیست‌محیطی جدی را به دنبال داشته باشد، به طوری که وارد شدن نفت به آب‌ها موجب آلودگی آب و به خطر افتادن زندگی آبزیان خواهد شد.

در سال ۲۰۱۰ فاجعه نشت نفت در خلیج مکزیک اتفاق افتاد که بزرگترین آلودگی نفتی در جهان محسوب می‌شود؛ این واقعه بعد از سه ماه مهار شد که صدمات بسیاری به محیط‌زیست وارد کرد. به طور کلی زدودن آلودگی‌های نفتی از آب کار بسیار دشواری است.

پایان/ مرجع وب و فناوری

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا