همه چیز درباره ویزای جمهوری چک

جمهوری چک یکی از اعضای معاهده شینگن است و شهروندان ایرانی برای سفر به این کشور باید ویزای توریستی شینگن را از طریق سفارت چک در تهران دریافت کنند.

مقاله‌ مرتبط:

جمهوری چک یکی از کشورهای اروپای مرکزی و از اعضای اتحادیه اروپا است. این کشور هزاران سال است که محل سکونت بوده و قلعه‌های تاریخی، شهرهای قرون وسطایی، کوه‌های زیبا، بناهای تاریخی و هزاران جاذبه‌ گردشگری دیگر، در گوشه و کنار آن خودنمایی می‌کند.

البته از آنجایی‌که جمهوری چک از اعضای معاهده شینگن است گردشگران خارجی برای سفر به این کشور باید با مراجعه به سفارت چک در کشور متبوعه خود ویزای توریستی شینگن دریافت کنند. ویزای توریستی چک به کسانی تعلق می‌گیرد که با هدف گردشگری، قصد اقامت چند روزه تا سه ماهه را در این کشور دارند. البته از تاریخ پنجم نوامبر سال ۲۰۱۷ سفارت جمهوری چک در تهران کلیه مراحل درخواست و نوبت‌دهی ویزای خود را به کارگزار ویزا واگذار کرده است. بنابراین، متقاضیان باید درخواست‌‌های خود را به کارگزار سفارت ارائه کنند.

ویزای چک

انواع ویزای جمهوری چک

  • ویزای توریستی
  • ویزای تجاری
  • ویزای ملاقات با خانواده و دوستان
  • ویزای ورزشی (شرکت در رویدادها)
  • ویزای فرهنگی
  • ویزای ویژه همسر و فرزندان شهروندان جمهوری چک
  • ویزای شرکت در کنفرانس

مدارک لازم برای ویزای جمهوری چک

ویزای چک

لیست مدارک جهت ویزای کوتاه مدت (تا ۹۰ روز) به شرح زیر است:

۱. گذرنامه ایرانی با اعتبار حداقل سه ماه بعد از انقضای روادید مورد نیاز و ۲ صفحه خالی، کپی صفحه اول ، کپی روادیدهای قبلی و مهرها. ارائه گذرنامه‌های پیشین توصیه می‌شود.

۲. فرم تقاضای تکمیل شده، تایپ شده و امضا شده توسط متقاضی (در موارد کودکان زیر ۱۵ سال امضای یکی از والدین مورد قبول است). لینک دانلود فرم

۳. یک قطعه عکس ۶ در ۴ رنگی با پس زمینه سفید از چهره متقاضی که اخیرا گرفته شده باشد و با چسب (مایع) به فرم تقاضا چسبانده شود (لطفا عکس را به فرم منگنه نکنید).

۴. پرداخت وجه ویزا به یورو

۵. بیمه پزشکی مسافرت که برای کل مدت اقامت در منطقه شنگن معتبر باشد. در صورت تقاضای ویزای مولتی (چندبار ورود) بیمه نیز باید مولتی بوده و به همراه کپی ارائه شود. جهت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

۶. مدارک پیش نیاز برای کلیه متقاضیان:

الف. رزرواسیون سفر:

  •  رزرو بلیط هواپیما (مطابق با تعداد روزهای بیمه مسافرتی و هتل)

ب. گواهی محل اقامت و گواهی تمکن مالی در زمان دیدار از کشورهای عضو:

  •  رزرو هتل یا تایید اقامت و یا پوشش هزینه ها توسط شخص حقیقی و یا حقوقی دعوت کننده (اصل دعوت‌نامه از اداره مهاجرت جمهوری چک – به صورت رسمی توسط پلیس مهاجرت جمهوری چک مهر و امضا شده باشد.)
  •  اظهارنامه بانکی از یکی از بانک های ایرانی به نام شخص متقاضی و پرینت ریز گردش سه ماه آخر همان حساب
  • سایر گواهی‌های مربوط به تمکن مالی در طول دیدار (کارت اعتباری بین المللی، چک مسافرتی، غیره)

ج. گواهی ثبات اجتماعی-اقتصادی ( که بررسی قصد متقاضی جهت ترک کشورهای عضو قبل از انقضای ویزا را ممکن سازد):

  • کلیه متقاضیان: گردش مالی سه ماه آخر و گواهی مالکیت، در صورت امکان:
  • ترجمه ی شناسنامه با مهر دارالترجمه (مدرک شناسایی به همراه رکورد خانوادگی از اداره ثبت)
  • ترجمه صفحه اول دفترچه بیمه با مهر دارالترجمه (خدمات درمانی یا تامین اجتماعی)
  • مقامات: حکم انتصاب یا گواهی تصدی و پرینت آخرین حقوق
  • کارمندان: گواهی استخدام یا آخرین قرارداد استخدام + پرداختی سه ماه آخر، گواهی تحت پوشش بودن بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و یا معادل آن و یا نامه کارفرما که در آن علت فقدان چنین مدرکی شرح داده شده باشد. ( کلیه مدارک به زبان انگلیسی)
  • تجار: گواهی ثبت بازرگانی ( برای مثال گواهینامه بازرگانی و یا اظهار نامه از سازمان بازرگانی) و گواهی عضویت بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و یا معادل آن در صورت امکان
  • مدیران یا سهامداران شرکت‌های ایرانی: معرفی‌نامه امضا شده توسط نماینده قانونی شرکت که وضعیت متقاضی را تائید نماید. گواهی ثبت شرکت در ایران (برای مثال آگهی ثبت روزنامه رسمی) گواهی انتصاب در صورت عدم اشاره به آن در روزنامه رسمی . ( کلیه مدارک به زبان انگلیسی)
  • هنرمندان: گواهی عضویت در یکی از انجمن‌های حرفه‌ای رسمی (برای مثال، خانه سینما، خانه عکاسان و غیره) و یا گواهی فعالیت در یک فعالیت هنری حرفه ای (نمایشگاه، فستیوال و غیره) و گواهی بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و یا در صورت امکان معادل آن
  • بازنشستگان: گواهی دریافت مستمری بازنشستگان
  • دانش‌آموزان و یا متقاضیانی که به سن قانونی نرسیده‌اند: گواهی وضعیت استخدام والدین و یا در صورت امکان گواهی اشتغال به تحصیل و یا کارت دانش آموزی
  • متقاضیان فاقد شغل: گواهی وضعیت اقتصادی اجتماعی (برای مثال” گواهی ازدواج، دفترچه ثبت خانوادگی، مدارک دال بر مالکیت اموال)

ویزای چک

۷. مدارک هدف از سفر

الف. تجارت

  • دعوتنامه از یک کمپانی کشورهای عضو که در آن دلیل دیدار و تاریخ به همراه گواهی مستند بر رابطه ی تجاری ذکر شود (قرارداد، پیش فاکتور، مکاتبات، گواهی واردات و غیره) 
  • اصل دعوتنامه رسمی از اداره پلیس مهاجرت چک- که به صورت رسمی توسط پلیس مهاجرت مهر و امضا شده باشد.

ب. ماموریت رسمی

  • یادداشت رسمی یا حکم ماموریت: نام و نام خانوادگی مامور: عنوان رسمی شغل،هدف سفر، تاریخ استخدام، تعهد پوشش هزینه های سفر مامور و
  • دعوتنامه از سازمان دعوت کننده از هریک از کشورهای عضو (دارندگان گذرنامه ی سیاسی موظف می باشند فرم تایپ شده به همرا ه عکس و یادداشت رسمی وزارت امور خارجه ارائه دهند.)
  • دارندگان گذرنامه ی خدمت موظف می باشند بیمه ی مسافرتی به تعداد روزهای سفر به همراه فرم تایپ شده همراه با عکس تسلیم نمایند.

ج. دیدار از خانواده/بستگان

  •  دعوتنامه از خانواده میزبان، در صورت امکان
  • دعوتنامه رسمی از اداره ی پلیس مهاجرت – که به صورت رسمی توسط اداره پلیس مهاجرت مهر و امضا شده باشد.
  • برای دیدار خانواده: گواهی وابستگی خانوادگی (برای مثال شناسنامه، گواهی شناسایی که همراه با سوابق خانوادگی باشد و از اداره ثبت صادر شده باشد.)

د. مسابقات ورزشی

  •  اصل دعوتنامه از تنظیم کننده رقابت در هر یک از کشورهای عضو
  •  معرفی نامه از سازمان ورزشی رسمی ایرانی مربوطه

ه. نمایشگاه تجاری

  •  بلیط نمایشگاه تجاری یا دعوتنامه صادر شده توسط سازمان تنظیم‌کننده نمایشگاه در کشورهای عضو یا نماینده رسمی ایرانی نمایشگاه
  • تائیدیه پرداخت هزینه ی غرفه در نمایشگاه تجاری و تائید سازمان تنظیم‌کننده یا نماینده محلی نمایشگاه با اسامی متقاضیان

و. گردشگری

  • برنامه سفر
  • رزرواسیون هتل یا مدرک اقامت برای طول مدت اقامت

ز. کنفرانس های علمی

  • دعوتنامه رسمی از تنظیم‌کننده کنفرانس و طرف چکی روی سربرگ با مهر و امضای سازمان
  •  چکیده مقاله و یا سخنرانی جهت ارائه در کنفرانس

۸. اتباع غیر ایرانی مقیم ایران:

  •  اجازه اقامت ایرانی که حداقل به مدت سه ماه پس از تاریخ انقضای ویزایی که صادر خواهد شد معتبر باشد.

۹. متقاضیانی که به سن قانونی نرسیده‌اند:

  • رضایت‌نامه والدین و یا گواهی سرپرستی قانونی در صورتیکه متقاضی به تنهایی و یا تنها با یکی از والدین سفر می کند. استثنا در مورد متقاضیانی که والد مجرد آنها دارای گواهی سرپرستی هستند، وجود دارد.

۱۰. مدارکی که باید توسط اشخاص از طبقات خاص ارائه شود:

  •  اعضای دولت، مجلس و یا سازمان های دولتی: یادداشت رسمی، گواهی تصدی یا سایر مدارک رسمی:
  • کارمندان سفارت، کنسولگری، دفاتر نمایندگی آژانس سازمان ملل یا سازمان های رسمی کشورهای عضو: گواهی تصدی از سفارت مربوطه ، کنسولگری یا اداره نمایندگی
  • دفتر اسناد رسمی: حکم انتصاب
  • اعضای یک حرفه، که توسط یک سازمان حرفه‌ای هماهنگ شده باشد (پزشکان، جراحان، دندانپزشکان، داروسازان، وکلا، معماران و اعضای خانواده ی ایشان) گواهی از سازمان حرفه‌ای
  • قضات: حکم انتصاب از قوه قضاییه
  • مقامات عالی رتبه: یادداشت رسمی یا گواهی انتصاب از سازمان مربوطه
  • آکادمیک (دستیار، استاد، استاد رده بالا، رئیس، رئیس دانشکده، رئیس دانشگاه): گواهی انتصاب از سازمان تحصیلات عالیه
  • افسران ارتش ایران، پلیس ایران یا سایر سازمانهای نظامی: یادداشت رسمی یا گواهی انتصاب از اداره ی مربوطه
  • روزنامه‌نگاران: کارت هویت روزنامه نگاری، گواهی استخدام توسط انتشارات و یا رادیو و تلوزیون
  • ورزشکاران: گواهی رسمی سازمان ورزشی ایرانی که درآن به تاریخ ثبت نام و رنکینگ (برای مثال حرفه‌ای – مبتدی) و یا گواهی حضور در رقابت های رسمی بین المللی و یا ملی اشاره شده باشد.

ویزای چک

نکته

لطفا توجه داشته باشید کلیه مدارک اصلی به زبان فارسی باید توسط مترجم رسمی به زبان انگلیسی و یا چکی ترجمه شود. مهر وزارت امور خارجه یا وزارت دادگستری مورد نیاز نیست.

مراحل درخواست ویزای جمهوری چک

نخستین اقدام برای ارسال ایمیل برای دریافت وقت سفارت است. برای این کار باید طبق توضیحات مندرج در سایت سفارت حاوی اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، نوع ویزای درخواستی، هدف سفر و مدت زمان اقامت و اطلاعات تماس (شماره تلفن و نشانی پست الکترونیک) و اسکن مدارک سفر به نشانی پست الکترونیک کارگزار سفارت ارسال کنید. بر اساس توصیه سفارت یکبار ارسال این ایمیل کافی است و نتیجه حداکثر تا ۷۲ ساعت برای متقاضی ارسال خواهد شد.

متقاضی باید در تاریخ تعیین شده برای ارائه مدارک درخواستی و ثبت اطلاعات بیومتریک به دفتر کارگزار سفارت مراجعه کند.

هزینه ویزای جمهوری چک

ویزای چک

هزینه صدور ویزای جمهوری چک برای بزرگسالان مبلغ ۶۰ و برای کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال ۳۵ یورو است و فقط به صورت نقدی دریافت می‌شود.

سفارت جمهوری چک در ایران

ویزای چک

نشانی: تهران، بالاتر از چهارراه فرمانیه، خیابان بوستان، خیابان نسترن، پلاک ۳۶

شماره تلفن: ۲۶۱۱۸۸۵۱ (۰۲۱)

نمابر: ۲۲۸۰۲۰۷۹

کدپستی: ۴۴۵۷-۱۱۳۶۵

وب‌سایت: www.mzv.cz

تور جمهوری چک

منبع: زومیت